Evenimentul Zilei > Justitie > Ultimele informații privind dosarul fostei șefe DIICOT Alina Bica. Ce au decis judecătorii de la Înalta Curte
Ultimele informații privind dosarul fostei șefe DIICOT Alina Bica. Ce au decis judecătorii de la Înalta Curte

Ultimele informații privind dosarul fostei șefe DIICOT Alina Bica. Ce au decis judecătorii de la Înalta Curte

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au amânat, astăzi, rejudecarea apelului în dosarul în care fosta șefă DIICOT Alina Bica a primit o condamnare de 4 ani de închisoare cu executare. Apelul s-a amânat pentru ca fostul procuror-șef DIICOT să-și angajeze un apărător. Noul termen va avea loc în 10 iunie.

Reamintim că aceasta a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de favorizare a făptuitorului și că decizia dată de judecătorii de la ICCJ, în iunie 2018, a fost definitivă. Alina Bica a contestat-o însă printr-o cale extraordinară de atac, anume contestația în anulare, iar un complet de 5 judecători de la ÎCCJ a decis să admită calea extraordinară de atac și să dispună rejudecarea apelului, atât a celui prin care Alina Bica a contestat pedeapsa inițială de 4 ani de închisoare, cât și pe cel al procurorilor DNA, care solicitaseră o pedeapsă mai mare pentru Alina Bica, acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender.

Fosta șefă DIICOT se află, potrivit ultimelor informaţii, în Costa Rica şi nu ar mai vrea să se întoarcă în România