Ultima zi de vară. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ultima zi de vară. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Prea multă vorbărie şi prea multe destăinuri pot să-ţi influenţeze negativ reputaţia. "Rufele murdare se spală în familie" este un proverb vechi, respectat de cei care vor să aibă succes.

21 septembrie

 

Ultima zi de vară. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 21 septembrie s-au născut H. G. Wells, Stephen King, Leonard Cohen, Larry Hagman, Marius Popp, Păuniţa Ionescu, Iosif Sârbu, Valeriu Sterian, George Crin Laurenţiu Antonescu.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Codrat şi Proorocul Iona. Nimic în „Kalendar”.

Ultima zi de vară, vară care ţine de la solstiţiul de vară, la echinocţiul de toamnă. Mâine, 22 septembrie, la ora 16:30:35, este echinocţiul de toamnă, Soarele, descendent, taie ecuatorul celest, sursă Obseratorul Amiral Urseanu sub semnătura dr. Harald Alexandrescu. Bun, s-ar putea considera și trei sferturi din ziua de mâine că este tot de vară, echinocțiul cade în al treilea sfert al zilei. Nu în fiecare an!

 Marturisesc că am şi am avut prieteni buni mulţi astronomi. Îmi lipsesc enorm şi îmi sângerează sufletul după Irina Predeanu şi Harald Alexandrescu. Acum, aceşti buni prieteni studiază stelele de aproape, din Mâna lui Dumnezeu. Îmi lipsesc discuţiile interminabile, proiectele la care lucram împreună, apariţiile în public şi la televizor, care făceau mare audienţă.

După cum îmi lipseşte Amir Mushirzadeh, doctor în matematică, astronomie şi filozofie, şeful de la Nur-e-Dasht, celebrul observator Lumina Deşertului, ultimă redută a ştiinţei adevărate în calea explicaţiilor absurde, şi el plecat acum câțiva ani, către stele, la venerabila vârstă de 102 ani.

Erau astronomi de vârf şi persoane foarte inteligente şi instruite. Poate că aici este explicaţia, de ce ei acceptau să discute corect şi elegant despre astrologie, iar alţi oameni de ştiinţă resping a priori astrologia, uneori cu cuvinte jignitoare. Sufletele mici, chiar cu doctorate, sunt obtuze şi intolerante!

Îmi amintesc lungile discuţii avute cu Harald în cupola observatorului din Bucureşti. Pe atunci nu era turbulenţa asta atmosferică, nici luminozitatea nocturnă a oraşului, se mai puteau face observaţii bunicele cu marele refractor ecuatorial al amiralului. Dar, importante erau discuţiile noastre. Eu aduceam cafeaua, Harald biscuiţii. Făcuţi în casă, după o reţetă portugheză. Dacă nu ştiaţi, Harald s-a născut în Portugalia, era cu câţiva ani mai mare ca mine. Familia lui a fost un exemplu de patriotism, de atitudine corectă şi de poziţie verticală pe calea istoriei. Diplomaţi, care au refuzat nazificarea României. Harald avea o slăbiciune pentru locul lui natal, pentru Portugalia. Mereu îmi povestea, despre una şi despre alta, istorii lusitane. Eu îi răspundeam cu poveştile mele din Orient, întâmplări adevărate, sau pilde cu Nastratin Hogea. Aveam ce discuta cu Harald!

În amintirea Capricornului Harald Alexandrescu, un asteroid îi poartă numele.

Ne puteți urmări și pe Google News