Evenimentul Zilei > Actualitate > O nouă recomandare pentru a trăi mult şi bine: ÎNFOMETAŢI-VĂ. Cum se explică şocantul sfat
O nouă recomandare pentru a trăi mult şi bine: ÎNFOMETAŢI-VĂ. Cum se explică şocantul sfat

O nouă recomandare pentru a trăi mult şi bine: ÎNFOMETAŢI-VĂ. Cum se explică şocantul sfat

Persoanele care îşi doresc să trăiască mai mult ar trebui să se înfometeze. Cel puţin aceasta este părerea specialiştilor englezi de la Institutul Naţional de Cercetare împotriva Îmbătrânirii.

 Ei susţin că a te abţine de la mâncare este o modalitate prin care vei stimula activitatea cerebrală şi vei reuşi să elimini kilogramele în plus. Astfel viaţa umană ar putea fi prelungită cu 20 de ani.

Studiul în urma căruia s-a ajuns la această concluzie are la bază un experiment efectuat pe şobolani cărora li s-au administrat diete cu un număr mic de calorii, atât cât să supravieţuiască. Rezultatul a înregistrat o creştere a ciclului de viaţă cu 20% până la 30%.
Acest tip de dietă aplicată ulterior oamenilor, a demonstrat că proteajează
inima, circulaţia şi creierul. O alimentaţie săracă în calorii alternată cu  înfometarea este o metodă prin care poţi preveni cancerul. 
Oamenii de ştiinţă afirmă că mâncarea mai puţină este leacul şi împotriva maladiei Alzheimer, deoarece în urma cercetărilor s-a înregistrat o scădere a factorilor care favorizează această boală.