Evenimentul Zilei > Justitie > Ultima oră. Gigi Becali a ajuns, din nou, la Înalta Curte. Cerere neașteptată
Ultima oră. Gigi Becali a ajuns, din nou, la Înalta Curte. Cerere neașteptată

Ultima oră. Gigi Becali a ajuns, din nou, la Înalta Curte. Cerere neașteptată

Finanțatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali s-a întors joi la Înalta Curte de Casație și Justiție, la 7 ani după decizia care l-a trimis în spatele gratiilor. De acestă dată, el dorește să fie reabilitat.

 

Latifundiarul din Pipera consideră că a stat la închisoare nevinovat și acum dorește să scape de toate interdicțiile decăderile care au decurs din condamnare.

„Am făcut pușcăria aia… pușcărie degeaba. Nevinovat. Că doar nu îți fură mașina și faci pușcărie. Domne, a schimbat terenul și a negociat ca să se îmbogățească. Păi ce, negociam ca să mă sărăcesc? Sau că domne, a dat bani ca să joace corect meciul. Eu asta sunt” a spus Becali.

Gigi Becali a petrecut mai puțin de jumătate de oră în sala de judecată, în încercarea de a convinge magistrații să îl reabiliteze din punct de vedere judecătoresc, după ce au trecut mai bine de cinci ani de când a fost eliberat condiționat.

El a stat în spatele gratiilor 1 an și 10 luni, după ce a fost condamnat definitiv la trei ani și jumătate de închisoare. Omul de afaceri a fost găsit vinovat în trei dosare de corupție: dosarul Transferurilor de terenuri cu MaPN, dosarul Valiza, dar și dosarul privind sechestrarea hoților care i-au furat mașina.

Acum,  Becali vrea să se implice în afaceri cu medicamente care să combată Covid-19.

Adică să cumpere medicamente din India și Rusia, care să ajungă la vânzare în farmaciile din România, fără adaos.

„Vreau să aduc nişte medicamente pentru că oamenii nu ştiu. De exemplu, tu ai virusul, sau Doamne fereşte!, să nu ai. Ce medicament iei de la farmacie. Ştii? Ce? Să ne spună ministrul Sănătăţii: dacă ai simptome te duci şi iei de la farmacie cutare medicament. Ei mor fiindcă stau fără niciun tratament două, trei săptămâni. Eu vreau să aduc medicamente din India, Favipiravirul, sau Arbidolul din Rusia. Eu cumpăr medicamentele, le pun în farmaciile din România fără adaos, ca să putem salva oamenii. Ei ştiu doar de paracetamol. Băi, nu trece cu paracetamol„, a spus Gigi Becali,

Becali îi cere lui Mirel Rădoi să plece de la națională

De asemenea, Becali a tras un semnal de alarmă asupra modului în care naționala, condusă de finul său, Mirel Rădoi, a ajuns să fie bătută în fiecare meci. Astfel, Becali i-a cerut lui Mirel Rădoi să părăsească naționala.

Momentan se așteaptă un verdict în cazul lui Becali. Verdictul are mari șanse să fie nefavorabil, pentru că, recunoaște chiar Becali, s-ar fi adresat instanței de judecată cu 2-3 săptămâni mai devreme, potrivit stririleprotv.ro.