Evenimentul Zilei > Politica > Ultimă oră. Cerința imperativă a președintelui Klaus Iohannis la Bruxelles
Ultimă oră. Cerința imperativă a președintelui Klaus Iohannis la Bruxelles

Ultimă oră. Cerința imperativă a președintelui Klaus Iohannis la Bruxelles

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi la Bruxelles, înainte de reuniunea extraordinară a Consiliului European, că dorește ca România să aibă în total un buget mai mare decât cel din exercițiul financiar anterior.

Şeful statului a precizat că fiecare țară va încerca să-și maximizeze șansele la negocieri, însă este destul de sceptic că se va ajunge la un compromis după acest summit extraordinar.

„În general, opiniile sunt destul de rezervate. Cei care dau mai mult decât primesc sunt de părere că se dă prea mult, cei care primesc mai mult, cum suntem noi, suntem de părere că primim prea puțin, iar pentru noi este extrem-extrem de important să avem o finanțare consistentă pe politica de coeziune și pe agricultură. Dar, evident, și pe noi ne interesează să avem finanțate și programele noi, „moderne”, digitalizare, inteligența artificială, cercetare, mobilitatea studenților și așa mai departe”, a declarat Iohannis.

La Bruxelles se anunță discuții aprinse și prelungite la Bruxelles în încercarea șefilor de stat și de guvern de a ajunge la un acord cu privire la bugetul pe termen lung al Uniunii Europene după Brexit, dar președintele Consiliului European Charles Michel, spunea înaintea reuniunii că sunt multe interese, dar și multe îngrijorări venite din partea statelor membre.

Acesta este însă convins că se pot înregistra progrese în următoarele ore sau zile, informează Radio România Actualități.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: