Evenimentul Zilei > Monden > Ultima melodie pentru Costin Mărculescu. Gestul care a înmărmurit pe toată lumea
Ultima melodie pentru Costin Mărculescu. Gestul care a înmărmurit pe toată lumea

Ultima melodie pentru Costin Mărculescu. Gestul care a înmărmurit pe toată lumea

Artistul Costin Mărculescu a fost înmormântat azi, 13 iunie. Slujba religioasă care a avut loc de la biserica „Sfântul Gheorghe cel Nou”, a fost oficiată de preoții bisericii și a durat mai bine de o oră.

La un asemenea eveniment tragic au fost prezenți zeci de rude, prieteni, cunoscuți și chiar admiratori care nici măcar nu l-au cunoscut personal. După slujba făcută de preoți, cântărețul de muzică populară, Gheorghe Turda a cântat în memoria lui Costin Mărculescu, iar oamenii l-au ascutat, cu lacrimi în ochi și cu capetele plecate. Gheorghe Turda a fost și el un apropiat al lui Mărculescu, pe care l-a cunoscut cu mulți ani în urmă. Oamenii l-au ascultat înmărmuriți.

Costin Măsculescu a fost înmormântat apoi, la cimitirul Reînvierea.

Rudele, prietenii, chiar și cei care nu au avut plăcerea să-l cunoască personal pe Costin Mărculescu au însoțit mașina mortuară până la cimitir.

Conform raportului preliminar de la INML, Costin Mărculescu a suferit un infarct cardio respirator acut. O vecină a anunțat autoritățile și așa a fost descoperi mort în casă

Costin Mărculescu s-a născut la 29 iunie 1969 la Craiova și a debutat în televiziune în anul 1984, la vârsta de 15 ani, în două piese de teatru televizate. El a mai apărut în mai multe filme, precum „Al patrulea gard lângă debarcader” (1985) și „Liceenii” (1986). În „Liceenii” a jucat alături de Ștefan Bănică Jr., Oana Sârbu, Mihai Constantin, Tudor Petruț, Cesonia Postelnicu, Ion Caramitru, Tamara Buciuceanu și George Ivașcu

A fost invitat în emisiuni de divertisment în calitate de actor sau cântăreț și a scos șapte videoclipuri muzicale difuzate de posturile de specialitate.

Mărculescu a absolvit Academia Națională de Teatru și Film I.L. Caragiale, promoția 1989-1993.

De-a lungul timpului, regretatul artist a colaborat cu mai multe Teatre, susținând peste 2.000 de spectacole în țară și în străinătate și a jucat alături de Florin Piersic, Mișu Fotino, Alexandru Lulescu, Dem Rădulescu, Nicu Constantin, Tamara Buciuceanu, Emil Hossu, Catrinel Dumitrescu, George Constantin, Silviu Stănculescu, Constantin Diplan, Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Mitică Popescu, Cezara Dafinescu, Horațiu Mălăele etc. În plus, el apus bazele la 30 Mai 1999 Școlii Artistice de Modelling și Dans Sportiv Compania de Manechine și Fotomodele Costin Mărculescu.