Cunoscuta interpretă de muzică lăutărească, Gabi Luncă, s-a stins din viață la Spitalul Județean Ilfov în data de 2 aprilie, răpusă de COVID-19. Cu limbă de moarte, artista și-a rugat fata cea mică să îi respecte o ultimă dorință.
Chiar înainte de a muri, Gabi Luncă și-a exprimat dorința de a ajuta bolnavii de Covid-19 și pe cei care s-au vindecat de boală.
Bani și teren pentru un centru de recuperare post-Covid
Astfel, Rebeca Onoriu, fiica cea mică a lui Gabi Luncă, a dezvăluit că mama lor a fost de acord să investească o parte din averea sa pentru ridicarea unui centru de recuperare post-Covid. În cadrul unui interviu, Rebeca a explicat că a discutat cu mama ei despre cedarea unei părți din avere.
„Mi-a lăsat și banii, și terenul. Terenul este undeva în afara Bucureștiului, la Butimanu, mi l-a dat în dar chiar de ziua mea. Am vorbit cu mama chiar înainte să moară. I-am promis că acest centru va purta numele ei. Mi-a zis: mamă, nici că te puteai gândi mai bine. Ai acordul meu! Vom începe lucrările la acest nou centru chiar după moartea ei”, a dezvăluit fiica lui Gabi Luncă.
Marea solistă de muzică lăutărească a murit la vârsta de 82 de ani, după ce fusese diagnosticată cu Covid-19. A fost înmormântată marți, în Cimitirul Dămăroaia din Capitală, scrie protv.ro.
Fiicele artistei l-au deshumat pe tatăl lor din Cimitirul Străulești, pentru a-l așeza lângă soția lui.
Cine a fost Gabi Luncă
Gabi (Elena-Gabriela) Luncă s-a născut la 16 octombrie 1938 în comuna Vărbilău, judeţul Prahova. Talentul muzical l-a moştenit de la tatăl ei, Dumitru Luncă, violonist în cadrul Orchestrei Armatei din Ploieşti, scrie Agerpres. În anul 1964, Gabi Luncă s-a căsătorit cu acordeonistul Ion Onoriu, cu care a avut patru copii.
Alături de Dona Dumitru Siminică, Romica Puceanu şi Victor Gore, Gabi Luncă aparţine generaţiei „clasice” a muzicii lăutăreşti.
Gabi Luncă a devenit cunoscută încă de la 17 ani, când era angajată la Orchestra Flacăra Prahovei din Ploieşti. La vârsta de 19 ani, a fost invitată de Casa de discuri Electrecord să înregistreze primul ei album, cu doar patru piese. Melodia de rezistenţă era "Dă-mi drumul nevastă-n casă".
Începând cu anul 1973, a înregistrat cântece, până la sfârşitul carierei, alături de formaţia soţului ei, Ion Onoriu.