Ultima bombă în tratarea coronavirusului: apa oxigenată!

Apă oxigenată împotriva virusului ucigaş, poate fi un remediu miraculos? Iată ce arată studiul Universităţii din Napoli.

Folosirea apei oxigenate  împotriva coronavirusului este propunerea unei echipe de cercetători napoletani asupra căreia s-a publicat un studiu într-o revistă internaţională, Infection Control and Hospital Epidemiology, a Cambridge University.

Să ne clătim gura de trei ori pe zi cu apă oxigenată

Folosirea peroxidului de hidrogen pentru dezinfecţie este deja de notorietate în comunitatea ştiinţifică şi medicală, explică Antonio Del Prete, doctor în oftalmologie la Universitatea Federico II, ca „antiseptic al cavităţii bucale, care prin intermediul clătirilor dese ale mucoasei orale (concentraţie 3%, de cel puţin 3 ori pe zi), pot fi în mod special eficace în prevenirea infecţiei generată de ceea ce  e cunoscut sub numele de Coronavirus”. Nume care din nefericire va rămâne întipărit în memoria întregii populaţii a globului.

Studiul napolitan: Peroxidul de hidrogen în combaterea eficientă a virusului

Potrivit napoli.it, din studiile asupra Covid-19 s-a descoperit că acest virus staţionează „pe mucoasa care acoperă celulele epiteliale ca apoi să progreseze la un aşa nivel până se multiplică. Exact în această fază virusul este cel mai debil şi poate fi atacat înainte ca să ajungă la mucoasa traheală, care, aşa cum e demonstrat de studii asupra macacilor (specie de maimuţe cu capul turtit şi coada scurtă din Asia), are loc după circa 2 zile de la infectare”.
Potrivit cercetătorilor, „eficacitatea peroxidului de hidrogen  nu-şi îndeplineşte doar cunoscutele sale proprietăţi de îndepărtare mecanică a diferitelor infecţii, dar şi graţie inducerii răspunsului imunitar înnăscut, antiviral, prin intermediul suprapresiunii TLR3 (Receptorul de tip Toll Like 3 cunoscut şi sub denumirea de CD283 este o proteină care la om este codificată de gena TLR3. TLR3 este un membru al familiei de receptori similari ai receptorilor de recunoaştere a modelului sistemului imunitar înnăscut), reducând în acelaşi timp progresia infectării dinspre căile înalte către căile joase, respiratorii”.
Studiul a fost redactat, în afara lui Del Prete, de către Arturo Armone Caruso, directorul sanitar al AIAS (Institutul de Studii Avansate Aarhus)  şi responsabil al Centrului de Diagonoze ORL şi Citologie nazală.
Au mai colaborat Antonio Lazzarino, cercetător al Agency of clinical and medical statistics din Londra, Luciano Grumetto, docent la departamentul de Farmacie al Universităţii Federico II şi medicul Roberto Capaldi, informează liberoquotidiano.