Ultima bătaie din guvernul Dăncilă, prima vânătaie din executivul Orban

Ultima bătaie din guvernul Dăncilă, prima vânătaie din executivul Orban

Secretarul general al Secrtariatului de stat al revoluționarilor Gheorghe Tănăsoiu a fost demis marți de secretarul general al guvernului, Toni Greblă, în urma unei adrese a Secretariatului.

Decizia a fost semnată de prim-ministrul Ludovic Orban. Lui Gheorghe Tănăsoiu i s-a dat termen trei zile să predea lucrurile și bunurile care i-au fost încredințate în vederea exercitării atribuțiilor de serviciu.

Potrivit informațiilor Evenimentului zilei, Tănăsoiu ar fi fost bătut de consilierul guvernamental Petrică Balint (foto), lider al unei organizații de revoluționari din Lugoj, martor fiind însuși șeful Secretariatului, Laurențiu Florian Coca.

De altfel, ieri după amiază Tănăsoiu se afla la spital pentru a-și lua certificat medical. La telefonul lui Balint ne-a răspuns o doamnă, care, după ce a aflat ce ne interesează, ne-a spus să mai revenim, iar Coca avea telefonul închis.

Ne puteți urmări și pe Google News

Toni Greblă ne-a precizat că așteaptă să vadă raportul poliției înainte de a face o declarație oficială.

Prima concluzie este că Tănăsoiu a fost și bătut și demis.

Deși televiziunile nationale au vorbit de nenumărate ori de faptul că Petrică Balint este dovedit ca fals revoluționar, PSD i-a asigurat pe timpul guvernărilor un loc călduț.

În perioada 21 -29 octombrie 2019, la Washington DC, SUA, delegația română condusă de Petrică Dorin Balint, coordonator Proiect, a participat la prima etapă a Programului „După 30 de ani. Revoluția Română. Un studiu al dezvoltărilor democratice”, dedicat aniversării a 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, organizat de Secretariatul de Stat prin Secretar de stat Laurențiu Florian COCA, în parteneriat cu Universitatea George Washington și Federația Națională Loja de Onoare a Revoluționarilor din Decembrie 1989, cu participarea Universității de Vest Timișoara și a Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.

Această primă etapă a cuprins întrevederi cu oficiali ai Departamentului de stat American, oficiali ai Ambasadei României în SUA, ai Universității George Washington, organizarea unui eveniment major cu public, recepții și dineuri, seminarii și vizite la instituțiile democrației americane: Congresul American, Biblioteca Congresului, Curtea Supremă de Justiție.