Uit? de DULCIURI ?i bea mult? AP?. Ce trebuie s? faci ca s? scapi de SINDROMUL RESPIRA?IEI URÂT MIROSITOARE!

Uit? de DULCIURI ?i bea mult? AP?. Ce trebuie s? faci ca s? scapi de SINDROMUL RESPIRA?IEI URÂT MIROSITOARE!

Respira?ia urât mirositoare sau halitoza, în termeni medicali, nu este neap?rat consecin?a unei mese "parfumat?" cu ceap? ?i usturoi, ci a unui stil de via?? disfunc?ional. Igiena necorespunz?toare a danturii, dietele s?race în carbohidra?i ?i consumul excesiv de zah?r, spun medicii, sunt adev?ratele obiceiuri care afecteaz? mirosul din gur?.

"Circa 85% dintre pacien?ii cu respira?ie urât mirositoare sufer? de probleme gingivale cauzate de bacterii, a?a c? înainte de a se plânge c? nici vârcolacii nu se apropie de ei, ar trebui s? fac? o vizit? pe la dentist", explic? doctorul James Wright.  Harold Kats, expert în problemele digestive, spune c? hidratarea este regula de aur a celor care-?i doresc o respira?ie proasp?t?. Saliva, arat? acesta, este „apa de gur?” produs? în mod natural de organismul uman, astfel c? un pentru a produce cât mai mult?, trebuie s? bem ap? ?i ceaiuri din bel?ug.De re?inut îns? c? în timpul unei diete, din cauza mesteca?iei sporadice, produc?ia de saliv? scade.  ”De mare ajutor sunt ?i fructele sau legumele cu un con?inut bogat în ap? precum ?elina, merele, portocalele”, adaug? specialistul.  Interesant este c?, pe lâng? ceap? ?i usturoi, dou? alimente asociate cu respira?ia urât mirositoare, ar trebui evitate ?i deserturile. ”Zah?rul stimuleaz? înmul?irea bacteriilor din gur?, care nu fac decât s? înr?ut??easc? situa?ia celor cu halen? resping?toare, la fel ?i proteine care se g?sesc în lactate”, detaliaz? Kats.  Din meniul celor care se confrunt? cu aceast? problem? ar trebui exclus ?i vinul, pentru c? usuc? gura, dar mai ales cafeaua din cauza efectului de aciditate.