Udrea îi predă Bucureştiul lui Boc. Sectoarele atacă cu Blaga

Udrea îi predă Bucureştiul lui Boc. Sectoarele atacă cu Blaga

Şefa PDL Bucureşti şi-a chemat filiala la ordine ca să-şi declare susţinerea politică a premierului. Sectoarele 1, 3, 4 şi 6 au rupt rândurile, mizând pe secretarul general al partidului.

După ce s-a poziţionat public în tabăra lui Emil Boc, şefa PDL Bucureşti, Elena Udrea, n-a mai aşteptat un anunţ oficial şi depunerea moţiunilor pentru Congres şi şi-a chemat organizaţia la ordine.

Filialele de sector nu s-au aliniat însă direcţiei de la vârf, Bogdan Cantaragiu (sectorul 1), Silvian Ionescu (sectorul 3), Romeo Raicu (sectorul 4) şi Cristian Poteraş (sectorul 6) votând pentru susţinerea secretarului general al PDL, Vasile Blaga.

Li s-au alăturat deputatul Costică Canacheu, viceprimarul Mircea Raicu şi preşedintele Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Călin Murg. Aceştia din urmă s-au pronunţat şi pentru susţinerea unei candidaturi a lui Emil Boc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Explicaţiile lui Udrea

Cum, potrivit statutului, un vot în favoarea unuia sau altuia dintre candidaţi ar fi trebuit dat după oficializarea candidaturilor, depunerea şi dezbaterea candidaturilor, Elena Udrea a găsit o ieşire elegantă, mai ales că adepţii lui Blaga au invocat faptul că în acest moment un vot n-are nicio valoare. Elena Udrea a anunţat la finalul şedinţei că a fost vorba despre un gest politic, după formalizarea candidaturilor urmând să se meargă pe prevederile statutare.

"Am dat un vot politic pentru a nu mai exista aceste interpretări că Organizaţia de Bucureşti merge o parte într-un fel, o parte întrun fel. A fost un vot politic în urma acestor dezbateri şi în unanimitate organizaţia şi-a exprimat sprjinul pentru Emil Boc, urmând ca la apariţia moţiunii să procedăm conform Statutului", a spus Udrea.

Pirpiliu, transferat în tabăra lui Boc

Şedinţa de ieri de la PDL Bucureşti a marcat şi un transfer din tabăra lui Vasile Blaga în cea a lui Emil Boc. Iniţial, printre susţinătorii secretarului general al partidului, deputatul Ştefan Pirpiliu, şeful PDL sector 5, a votat ieri în favoarea premierului. Mai mult, el a garantat că, după oficializarea candidaturilor, nu există riscul unei întoarceri a votului în filiala sa. "Mesajul PDL Bucureşti este unul de forţă. Sectorul 5 îl va susţine pe Emil Boc", a declarat Pirpiliu, pentru EVZ.

După această mutare, Elena Udrea şi-a exprimat speranţa că în tabăra lui Boc vor intra şi "reformiştii". "Noi aşteptăm să vină alături de organizaţie cu propunerile pe care le au şi mare parte din acestea au fost susţinute de organizaţia noastră. Îi aşteptăm să vină să sprijine aceeaşi moţiune pe care o vom sprijini, incluzând în moţiunea respectivă ceea ce ei vor dori să aducă nou şi sunt convinsă că vom găsi calea de mijloc încât şi propunerile lor să fie reprezentate", a fost oferta publică a şefei PDL Bucureşti.

"Am dat un vot politic pentru a nu mai exista interpretări că organizaţia merge o parte într-un fel, o parte într-un fel.", ELENA UDREA, preşedinte PDL Bucureşti

EXPLICAŢII ÎN TON CU BĂSESCU

Atac cu moguli şi apel la unitate

La nici o zi după ce preşedintele Traian Băsescu sugera la TVR că televiziunile mogulilor s-au poziţionat de partea lui Vasile Blaga, Elena Udrea a venit cu o postare pe blog în care a susţinut că viitorul şef la PDL trebuie să fie un lider care n-a făcut un pas înapoi în lupta cu posturile patronate de Sorin Ovidiu Vîntu şi Dan Voicu lescu.

"Este clar că cele două televiziuni ale mogulilor sunt angajate în competiţia internă din partid. Cele două televiziuni şi grupul Intact şi grupul Realitatea s-au angajat deja de una din părţi în bătălia internă, în competiţia internă din PDL", a dat tonul, luni seară, Băsescu, care şi-a declarat susţinerea faţă de Emil Boc şi l-a criticat pe Vasile Blaga, care ar fi furat startul în competiţia internă.

"Preşedintele PDL trebuie să fie un om care a evoluat în acest partid, care s-a aflat mereu în bătălia politică la vârf. Care nu a dat niciun pas înapoi nici în lupta cu PNL şi nici în cea cu PSD sau cu televiziunile mogu lilor. PDL trebuie să se bată să câştige alegerile din 2012, nu să spere în soluţia partidului-balama. PDL are nevoie să fie în opoziţie cu PSD şi PNL, aşa cum a fost sub Traian Băsescu, nu să negocieze până la confuzie cu acestea", a scris pe blog a doua zi Elena Udrea. Ea îşi explică susţinerea faţă de Emil Boc găsindu-i meritul de a fi câştigat toate bătăliile electorale ca pre şedinte al partidului şi de a-şi fi asumat toate măsurile de reformă.

"PDL are nevoie să transmită un mesaj de unitate după Convenţia Naţională din mai. Împreună, trebuie să accelerăm procesul de recâştigare a în crederii românilor. Nu e loc de strategii individuale sau, şi mai rău, de eventuale vendete personale", a mai susţinut Elena Udrea.

PARTIZAN. Băsescu arată direcţia. Către Boc FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANŢU