Udrea girează cu PDL Bucureşti pentru Boc. Patru sectoare merg însă pe mâna lui Blaga

Udrea girează cu PDL Bucureşti pentru Boc. Patru sectoare merg însă pe mâna lui Blaga

După ce s-a poziţionat public în tabăra lui Emil Boc, şefa PDL Bucureşti, Elena Udrea, n-a mai aşteptat un anunţ oficial şi depunerea moţiunilor pentru Congres şi şi-a chemat astăzi organizaţia la ordine. La finalul şedinţei, ea a anunţat susţinerea politică unanimă pentru Boc, însă în spatele uşilor închise şefii a patru din cele şase organizaţii de sector au votat pentru Vasile Blaga.

După aproape trei ore de discuţii, Elena Udrea a anunţat că PDL Bucureşti îl susţine pe Emil Boc la şefia partidului, fără să fi existat vreun vot împotrivă sau vreo abţinere.  "Am dat un vot politic pentru a nu mai exista aceste interpretări că Organizaţia de Bucureşti merge o parte într-un fel, o parte într-un fel. A fost un vot politic în urma acestor dezbateri şi în unanimitate (15 voturi din 15 - n.r.) organizaţia şi-a exprimat sprjinul pentru Emil Boc, urmând ca la apariţia moţiunii să procedăm conform Statutului", a spus şefa PDL Bucureşti. Cu toate acestea, potrivit unor surse din partid, din cei 15 democrat-liberali cu drept de vot, 7 s-au pronunţat în favoarea lui Vasile Blaga, patru dintre ei fiind şefi de organizaţii de sector. Este vorba despre Romeo Raicu (sectorul 4), Bogdan Cantaragiu (sectorul 1), Silvian Ionescu (sectorul 3), Cristian Poteraş (sectorul 6), Costică Canacheu, Călin Murg şi Mircea Raicu. Aceştia doi din urmă şi-au declarat însă susţinerea şi pentru Emil Boc. O surpriză la vot a fost poziţia filialei sectorului 5, condusă de Ştefan Pirpiliu. Dat în tabăra lui Vasile Blaga, Pirpiliu a votat în şedinţa pentru susţinerea lui Emil Boc. Cu toate acestea situaţia nu este, teoretic, bătută în cuie. Potrivit statutului, votul asupra uneia dintre moţiuni trebuia să se fi dat după depunerea acesteia şi discutarea ei în organizaţii. "Mesajul PDL Bucureşti este unul de forţă. Sectorul 5 îl va susţine pe Emil Boc", a declarat, pentru EVZ, Ştefan Pirpiliu, întrebat dacă lucrurile s-ar putea schimba după ce situaţia se va regăsi în prevederile statutare. Din tabăra lui Blaga, Silvian Ionescu s-a exchivat să facă prea multe comentarii: "Declaraţia doamnei Udrea este suficientă. Ea e preşedintele PDL Bucureşti". UPDATE. Blaga şi Udrea: Boc şi-a anunţat primul candidatura

Vasile Blaga şi Elena Udrea susţin că Emil Boc a fost primul care şi-a afirmat intenţia de a candida la şefia PDL.

Într-o replică la declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, secretarul general al PDL susţine că Emil Boc a fost cel care a intrat în competiţia pentru preşedinţia PDL. "Nu am auzit când s-a fluierat startul. Domnul Boc şi-a anunţat primul candidatura, eu am fost al doilea", a afirmat Blaga citat de mediafax.ro. Elena Udrea a întărit afirmaţia secretarului general al PDL: "Din punctul meu de vedere şi al altor colegi care au fost duminică prezenţi la întâlnirea de la Vila Lac 1, primul care şi-a anunţat candidatura a fost Emil Boc. Şi singura candidatură anunţată la momentul acela. Ulterior, a fost şi cealaltă (a lui Blaga - n.r.)". Elena Udrea spune că preşedintele "probabil s-a referit s-a referit la faptul că unul dintre candidaţi a pornit strângerea de semnături ale colegilor din partid înainte să-şi anunţe candidatura". Chiar Elena Udrea afirma că a semnat pe lista de susţinere a lui Emil Boc chiar duminică seară, după şedinţa unde cei doi şi-au anunţat candidaturile. "Am găsit candidatul pentru preşedinţia PDL care corespunde cerinţelor mele. În această seară am semnat pentru susţinerea candidaturii la preşedinţia PDL a lui Emil Boc. Oricât m-am străduit, nu am fost prima, mulţi colegi semnaseră înaintea mea", scria duminică pe Facebook Elena Udrea. "S-a cam furat startul. Unul dintre candidaţi a început să strângă semnături fără să-şi anunţe candidatura. (...) Am aflat ieri (duminică - n.r.), înainte să vin, că Emil Boc şi Vasile Blaga şi-au anunţat candidatura şi sigur că m-am manifestat. În primul rând, consider că s-au grăbit. Convenţia e pe 15 mai. Ei au de guvernat în primul rând. Cred că Emil Boc nu a mai avut ce să facă, având în vedere că Vasile Blaga strânge semnături şi ca să candideze a trebuit să anunţe că şi el candidează. Nu mi-a plăcut că s-a furat startul", spunea Traian Băsescu luni seară la TVR.

Ne puteți urmări și pe Google News