Evenimentul Zilei > Politica > Udrea, DECLARAȚII EXPLOZIVE. STATUL PARALEL, implementat de Coldea și Maior cu AJUTORUL CIA
Udrea, DECLARAȚII EXPLOZIVE. STATUL PARALEL, implementat de Coldea și Maior cu AJUTORUL CIA

Udrea, DECLARAȚII EXPLOZIVE. STATUL PARALEL, implementat de Coldea și Maior cu AJUTORUL CIA

Statul paralel a fost implementat în România de șefii SRI, Florian Coldea și Liviu Maior, dar planul nu a fost creația lor, ci a venit din afara țării, a declarat Elena Udrea la Comisia de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009.

„2009 a fost începutul creării statului paralel. Apogeul a fost 2014-2015, apoi puterea lui a scăzut. Statul paralel funcţioneză şi azi, are o influenţă importantă în justiţie, în conducerea instituţiilor statului, ţine sub control clasa politică, Parlamentul, partidele politice prin lideri”, a spus Udrea.

„Eu sunt adepta teoriei conform căreia în lume, în momentul acesta, se luptă două forţe: Soros şi cei din jurul lui şi cei care se opun
acestuia şi care sunt destul de puţini. N-am crezut şi, până nu de curând, eram dintre cei care spuneau: nici într-un caz, în România nu există decât statul nostru paralel intern pe care l-a construit Coldea. Am avut o părere, totuşi, exagerat de bună despre el, nu că
n-ar fi fost un om care ar fi reuşit să pună în practică un plan complex şi chiar diabolic, dar nu a fost creaţia lui. Azi realizez că se pune în aplicare un plan gândit în afara ţării. Ei au fost executanţi foarte buni, planul a avut succes”, a mai explicat fostul ministru al Dezvoltării.

„În România, cel care a condus sistemul a fost Coldea. Cine a preluat frâiele acum nu pot spune. Controlau justiţia şi, în 2009, prin prezenţa doamnei Kovesi în fruntea Parchetului General, colaboarea bună cu preşedinta ÎCCJ, care era Livia Stanciu, prin alţi judecători, procurori” a mai spus Elena Udrea.

„Cred că are legătură cu ce vedem că se întâmplă acum în America şi este un plan care, în ceea ce ne priveşte pe noi, a fost influenţat şi implementat cu ajutorul partenerilor din CIA ai conducerii SRI, relaţiilor pe care le aveau domnul Coldea, domnul Maior în Statele Unite. A fost un plan care în România a funcţionat, care s-a încercat a fi impus şi în alte ţări. A mai prins şi în altă parte dar la noi cel puţin este de mare succes, probabil având în vedere modelul nostru cultural şi comportamental”, a încheiat politiciana.