Condițiile UDMR pentru desființarea SIIJ, greu de îndeplinit. DNA, exclusă!

Condițiile UDMR pentru desființarea SIIJ, greu de îndeplinit. DNA, exclusă!

Deputatul Csoma Botond a dezvăluit de ce susține partidul său desființarea SIIJ - Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Noi detalii despre posibila desființare a SIIJ (Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție) sunt dezvăluite de un deputat UDMR.

Acesta susține că partidul din care face parte, UDMR, este complet de acord cu desființarea SIIJ, doar dacă va putea fi împlinită o condiție specială. UDMR nu vrea ca DNA să mai primească competentă pentru anchetarea magistraților.

În ce condiții ar aproba UDMR desființarea SIIJ

Este vorba despre deputatul Csoma Botond, liderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaților. El a dezvăluit că formațiunea sa politică își dorește ca SIIJ să fie desființată, dar doar dacă DNA nu va mai primi din nou puterea de a-i ancheta pe magistrați.

Ne puteți urmări și pe Google News

Csoma Botond a justificat pozitia UDMR amintind de abuzurile incredibile pe care DNA le-a săvârșit împotriva mai multor magistrați.

De asemenea, el a readus în discuție și dosarele fabricate de DNA Bihor pentru judecătorii care nu acceptau rechiziotriile DNA.

„Am mai spus în discuțiile din coaliție că suntem de acord cu desființarea parchetului special, deoarece am văzut că au existat probleme cu funcționarea acestuia. Totuși, i-am mai spus lui Stelian Ion că nu ar fi în niciun caz acceptabil ca această putere să fie redată parchetului anticorupție.

CITEȘTE ȘI: Avocatul Toni Neacșu: „UDMR și PNL nu susțin desființarea SIIJ”

Trebuie găsită o soluție astfel încat DNA să nu-i trimită în judecată pe procurori și judecători, deoarece am văzut ce abuzuri au avut loc în trecut. Am văzut la DNA Bihor cum se fabricau dosare judecătorilor care nu erau de acord cu rechizitoriile DNA.

Nu trebuie să oferim nici un spațiu șantajului în lupta anticorupție. Soluția ar fi să se înființeze o structură în cadrul Parchetului General, sub controlul procurorului general sau a adjunctului desemnat de acesta.

Vor fi necesare alte negocieri în coaliție înainte să înaintăm un proiect de lege”, a spus deputatul UDMR Csoma Botond.