„Procuroarea şefă, Laura Codruţa Kovesi, a zis că nu demisionează, a zis că toate probele sau elementele aduse în discuţie sunt făcute de oameni care sunt acuzaţi de infracţiuni şi din cauza aceasta nu sunt credibile. Pe de altă parte, preşedintele României a zis că el nu vede la ora actuală argumente să o demită pe procuroarea şefă. Şi atunci suntem în situaţia în care trebuie să punem întrebarea dacă se va schimba ceva. Eu nu cred că se va schimba ceva pe termen scurt. Noi credem că şi cred că procuroarea şefă îşi va duce mandatul până la sfârşit, în anul 2019”, a declarat miercuri, la RFI, președintele deputaților UDMR, fostul ministru Attila Korodi.

Afirmațiile fruntașului maghiar vin în contextul în care ministrul Justiției, Tudorel Toader, va prezenta joi, de la ora 18.00, într-o conferință de presă în Sala de Consiliu a ministerului, Raportul privind activitatea managerială a DNA.

Potrivit legii, ministrul Justiției are dreptul să propună revocarea din funcție a procurorului-șef DNA, iar ultimul cuvânt îi aparține Președintelui Klaus Iohannis.

Discuție la Cotroceni

Ministrul Justiţiei a avut ieri, la Palatul Cotroceni, o discuție privată de cel puțin 60 de minute cu președintele Klaus Iohannis. Toader a spus pentru Mediafax că subiectul întrevederii a fost „statul de drept”. Solicitat să spună ce conţinea dosarul alb cu care a mers la Palatul Cotroceni, Toader a transmis că în acel dosar nu avea raportul referitor la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).