UDMR a trimis Garda Financiară peste Laszlo Tokes

UDMR a trimis Garda Financiară peste Laszlo Tokes

UDMR nu înghite uşor concurenţa pe care i-o face Laszlo Tokes. Odată cu punerea pe picioare a propriului partid, s-au înmulţit şi problemele pentru epicopul reformat care s-a trezit cu Garda Financiară, instituţie condusă de UDMR, în control la Centrele Democraţiei care ofereau consultanţă pentru obţinerea cetăţeniei maghiare.

Totul a început după ce vicepreşedintele Uniunii Laszlo Borbely a reclamat public că, din datele sale, centrele au fost înfiinţate pe banii guvernului de la Budapesta şi au fost folosite de Laszlo Tokes  ca infrastructură pentru Partidul Popular Maghiar din Ardeal. „Dacă dânsul face tot posibilul să înfiinţeze un nou partid, face tot posibilul ca, din câte ştim noi, din banii primiţi de la Guvernul Ungariei să înfiinţeze Birouri ale Democraţiei şi atunci când vorbim despre acestea, care sunt şi o unealtă în mâna celor care sunt acolo să adune semnături pentru înfiinţarea noului partid, Tokes Laszlo se ocupă să ne denunţe la Guvernul Ungariei şi când îl întreabă cineva de unde aceşti bani din care s-au înfiinţat aceste centre spune că nu interesează pe nimeni pentru că sunt donaţii. Din câte ştim, şi trebuie să confirme sau să infirme cineva, circa 800.000 de euro s-au dat pentru înfiinţarea acestor birouri”, a declarat, la începutul lui aprilie, Laszlo Borbely. Verificări la documentele contabile

Reclamaţiile UDMR  n-au rămas fără ecou, Centrele Democraţiei fiind luate la puricat de comisarii Gărzii Financiare, conduse de Ladanyi Arpad Csaba, care au cerut să li se pună la dispoziţie toate documentele contabile.

Controalele au fost confirmate, pentru EVZ, de Toro Tibor, care săptămâna trecută a depus la tribunal actele de înregistrare a Partidului Popular al Maghiarilor din Ardeal, al cărui mentor este Laslzlo Tokes.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până acum comisarii au trecut în control  la Centrele Democraţiei din Brasov, Sibiu, Târgu Mureş şi Cluj, la acesta din urmă verificările desfăşurându-se trei zile consecutiv.