Ucrainean reţinut la Varşovia sub acuzaţia de spionaj. Cui furniza informații

Ucrainean reţinut la Varşovia sub acuzaţia de spionaj. Cui furniza informații Spion. Sursa foto. Pixabay

Ucrainean reţinut la Varşovia. Mai exact, Polonia a reţinut un ucrainean sub acuzația de a lucra pentru serviciile ruse de informații.

Ucrainean reţinut la Varşovia. Autoritățile poloneze au anunțat reținerea unui cetățean ucrainean care, potrivit Varșoviei, plănuia sabotaje pe teritoriul polonez. Acţiunile sale erau „la instrucțiunile serviciilor speciale ruse”. Anunţul a fost făcut pe site-ul guvernului polonez.

Ucrainean reţinut la Varşovia sub acuzaţia de spionaj pentru Rusia

Serviciile speciale poloneze au anunţat joi că au arestat un cetăţean ucrainean care lucra pentru serviciile ruse de informaţii. Potrivit anunţului, ucraineanul a fost reținut de ofițerii de securitate polonezi pe 31 ianuarie.

Potrivit autorităţilor de la Varşovia, bărbatul, arestat „se pregătea să dea foc unor clădiri din oraşul Wroclaw (sud-vest), în apropierea unor elemente de infrastructură de importanţă strategică”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lunetist, Paparazzi, Ţintă, OmUcrainean reţinut la Varşovia sub acuzaţia de spionaj. Sursa foto: Pixabay

Mai exact, acest Ucrainean este acuzat că „s-a pregătit să desfășoare activități de sabotaj”, în special, că a dat foc anumitor obiecte din orașul Wroclaw. La momentul arestării sale, s-ar fi găsit asupra sa „probe” care au confirmat vinovăția. Instanța, la cererea parchetului, l-a trimis pe bărbat în arest pentru trei luni.

„Acţionând în cadrul unui grup infracţional organizat, la ordinul serviciilor ruse de informaţii", bărbatul este acuzat că a întreprins "pregătiri pentru acţiuni de diversiune şi sabotaj”, potrivit unui comunicat.

Bărbatul riscă ani mulţi de închisoare

Acest ucrainean reţinut la Varşovia riscă până la 12 ani de închisoare. Serviciile poloneze nu au precizat vârsta lui. Anul trecut, 16 cetăţeni străini din ţări situate "dincolo de frontierele estice" au fost acuzaţi în Polonia de spionaj, pregătire de acte de sabotaj şi colectare de informaţii în beneficiul Rusiei, în special cu privire la tranzitul armelor spre Ucraina.

Deținutul a fost acuzat în temeiul articolelor 258.1, 130.7 și 130.8 din Codul penal al Poloniei - participarea la un grup infracțional organizat cu caracter internațional, planificarea acțiunilor cu caracter de sabotaj și sabotaj pe teritoriul Poloniei. El riscă până la 12 ani de închisoare, notează raportul., potrivit Agerpres.