Război în Ucraina, ziua 735. Rusia cucerește o nouă localitate. UE trimite Kievului 50 de miliarde de euro

Război în Ucraina, ziua 735. Rusia cucerește o nouă localitate. UE trimite Kievului 50 de miliarde de euro . Sursa foto: X (Twitter)

Ucraine pierde tot mai mult teren în fața Rusiei. Liderul ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat în Arabia Saudită unde își va prezenta planul de pace. În tot acest timp Parlamentul European a votat pentru acordarea unui nou pachet financiar în valoare de 50 de miliarde de euro.

Război în Ucraina ziua 735. Forțele aeriene ucrainene au distrus două avioane de vânătoare-bombardament rusești Su-34 în estul Ucrainei. În tot acest timp Federația Rusă continuă atacurile în regiunile Khmelnytskyi, Poltava, Cernihiv, Sumy, Zaporojie, Lugansk, Donețk și Herson. Cel puțin un cetățean a fost ucis, iar alți zece au fost răniți.

Război în Ucraina ziua 735

Ucraina a pierdut al treilea sat în decurs de o săptămână pe frontul de est. Un purtător de cuvânt al forțelor ucrainene a declarat că forțele armate s-au retras din satele Sieverne și Stepove. Ambele aflate la vest de orașul Avdiivka, în estul regiunii Donețk.

La Bruxelles, Parlamentul European a aprobat, cu majoritate de voturi, alocarea unui pachet de asistență financiară în valoare de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat în Arabia Saudită unde va aborda planul de pace propus de Kiev și posibilitatea de eliberarea a prizonierilor capturați.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele francez Emmanuel Macron nu exclude trimiterea trupelor occidentale pentru a lupta alături de trupele lui Volodimir Zelenksi. Ucraina se află sub o presiune tot mai mare din cauza reușitelor armatei lui Vladimir Putin.

Război în Ucraina, ziua 735

Sursa foto: X

Declarațiile lui Emmanuel Macron, criticate de liderii occidentali

Macron a semnalat determinarea sa față de președintele rus Vladimir Putin și dorința Franței de a bloca orice victorie a invaziei la scară largă a Rusiei, a declarat sursa, subliniind că președintele francez nu a spus că va trimite trupe și că nu a fost luată nicio decizie cu privire la o astfel de desfășurare.

Comentariile lui Macron au generat un val de reacții atât din partea țărilor Uniunii Europene cât și a Kremlinului. Moscova a declarat că un conflict cu Rusia ar fi inevitabil dacă națiunile occidentale ar trimite trupe în Ucraina.

Cu toate acestea, există "tot felul de lucruri excluse acum doi ani care nu mai sunt excluse", potrivit sursei. Guvernul francez a solicitat o dezbatere în Adunarea Națională pentru a discuta despre relația de securitate a Franței cu Ucraina, iar sursa a precizat că în cadrul dezbaterii se va discuta despre modul în care războiul din Ucraina afectează Franța, potrivit CNN.

Război în Ucraina ziua 735

Război în Ucraina / Sursa foto: X (Twitter)

NATO nu va trimite trupe în Ucraina

Țările resping afirmațiile lui Macron. De asemenea și NATO a respins comentariile liderului francez. Pentru moment nu există "niciun plan" de a desfășura trupe pe frontul ucrainean.

În timp ce NATO a sugerat că nu va trimite trupe în Ucraina, alianța militară a declarat că va continua să ofere "sprijin militar. Germania, Slovacia, Polonia, Ungaria, Italia, Spania, Spania și Marea Britanie au declarat că nu au planuri să trimită trupe în Ucraina.