Evenimentul ZileiInternationalDiferend neaşteptat Ucraina-Italia: Corespondentul RAI la Moscova respins la intrarea în Ucraina

Diferend neaşteptat Ucraina-Italia: Corespondentul RAI la Moscova respins la intrarea în Ucraina

Diferend neaşteptat Ucraina-Italia: Corespondentul RAI la Moscova respins la intrarea în Ucraina
Corespondentul RAI la Moscova, Marc Innaro, a fost respins la frontiera cu Ucraina, împreună cu operatorul său, în timp ce voia să intre în ţara vecină Rusiei pentru a monitoriza iminentele alegeri prezidenţiale. Jurnalistul a fost reţinut timp de 4 ore pe aeroportul din Kiev înainte de a fi expulzat.

Jurnalistul voia să intre în Ucraina pentru a urmări apropiatele alegeri prezidenţiale 

Comunicat: "Guvernul ucrainean a împiedicat trimisului RAI, Marc Innaro, intrarea în Ucraina, pentru a urmări alegerile. Este vorba de o decizie foarte gravă fiindcă Innaro fusese deja acreditat şi nimeni nu a ridicat vreo obiecţie, dar şi fiindcă era vorba de unul dintre trimişii RAI cei mai respectaţi şi de o rigoare profesională fără cusur.

Evident că guvernul de la Kiev a decis să obscureze alegerile şi să pună piedici liberului exerciţiu al dreptului de reportaj'', subliniază FNSI (Federaţia naţională a presei italiene) şi USIGRAI (Uniunea sindicală a jurnaliştilor RAI) într-un comunicat comun.

Având în vedere toate cele întâmplate – adaugă cele două sindicate – cerem guvernului italian să ridice în mod oficial problema şi să ceară anularea odioasei interdicţii. Poate că a venit momentul  de a cere ucraineenilor o colaborare deplină şi onestă în aflarea asasinilor fotoreporterului italian Andrea Rocchelli, ucis în Ucraina pe 24 mai 2014", se scrie în comunicatul preluat de toată presa intaliană.

 


Accesează: