Evenimentul Zilei > International > Diferend neaşteptat Ucraina-Italia: Corespondentul RAI la Moscova respins la intrarea în Ucraina
Diferend neaşteptat Ucraina-Italia: Corespondentul RAI la Moscova respins la intrarea în Ucraina

Diferend neaşteptat Ucraina-Italia: Corespondentul RAI la Moscova respins la intrarea în Ucraina

Corespondentul RAI la Moscova, Marc Innaro, a fost respins la frontiera cu Ucraina, împreună cu operatorul său, în timp ce voia să intre în ţara vecină Rusiei pentru a monitoriza iminentele alegeri prezidenţiale. Jurnalistul a fost reţinut timp de 4 ore pe aeroportul din Kiev înainte de a fi expulzat.

Jurnalistul voia să intre în Ucraina pentru a urmări apropiatele alegeri prezidenţiale 

Comunicat: "Guvernul ucrainean a împiedicat trimisului RAI, Marc Innaro, intrarea în Ucraina, pentru a urmări alegerile. Este vorba de o decizie foarte gravă fiindcă Innaro fusese deja acreditat şi nimeni nu a ridicat vreo obiecţie, dar şi fiindcă era vorba de unul dintre trimişii RAI cei mai respectaţi şi de o rigoare profesională fără cusur.

Evident că guvernul de la Kiev a decis să obscureze alegerile şi să pună piedici liberului exerciţiu al dreptului de reportaj'', subliniază FNSI (Federaţia naţională a presei italiene) şi USIGRAI (Uniunea sindicală a jurnaliştilor RAI) într-un comunicat comun.

Având în vedere toate cele întâmplate – adaugă cele două sindicate – cerem guvernului italian să ridice în mod oficial problema şi să ceară anularea odioasei interdicţii. Poate că a venit momentul  de a cere ucraineenilor o colaborare deplină şi onestă în aflarea asasinilor fotoreporterului italian Andrea Rocchelli, ucis în Ucraina pe 24 mai 2014", se scrie în comunicatul preluat de toată presa intaliană.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.