Evenimentul Zilei > International > UCRAINA în ALERTĂ! Un bărbat înarmat cu EXPLOZIBILE a luat 11 OSTATICI
UCRAINA în ALERTĂ! Un bărbat înarmat cu EXPLOZIBILE a luat 11 OSTATICI

UCRAINA în ALERTĂ! Un bărbat înarmat cu EXPLOZIBILE a luat 11 OSTATICI

Polițiștii din Harkiv, Ucraina sunt în alertă maximă după ce un bărbatul nu a făcut niciun fel de revendicări și este baricadat în clădire împreună cu ostaticii acestuia.

Individul despre care se crede că ar avea explozibile asupra sa a luat ostatici nouă adulți și doi copii. Bărbatul îi ține pe cei 11 oameni într-un oficiu poștal din orașul Harkiv, situat în nord-estul Ucrainei, conform Reuters.

 

Șeful Poliției din regiune, Oleg Bekh a vorbit cu reporterii postului de televiziune 112 din Ucraina. Acesta a afirmat că bărbatul încă neidentificat este calm și nu a făcut niciun fel de cerere, deși este în contact permanent cu polițiștii.

 

„Încercăm să facem tot posibilul ca să păstrăm comunicarea cu el și să facem tot ce este necesar pentru a ne asigura că oamenii sunt eliberați”, a spus Bekh.

 

Imaginile difuzate de posturile de televiziune ucrainene arătau cum agenții și mașinile de poliție se poziționaseră în fața clădirii de două etaje din Harliv. În zonă nu este permis accesul traficului.

 

Bărbatul din oficiul poștal s-a declarat nemulțumit de schimbul recent de prizonieri care a avut loc între autoritățile ucrainene și separatiștii pro-ruși, fiind de părere că mai mulți prizonieri ar fi trebuit eliberați, confrom lui Bekh, care a adăugat că polițiștii nu știu ce revendicări ar avea bărbatul.

 

Miercuri, Guvernul ucrainean și separatiștii au făcut un schimb care a adus sute de prizonieri înapoi la familiile lor, fiind cea mai extinsă astfel de acțiune de la începutul conflictului din Donbas.