’’Ar fi un fel neplăcut de a muri’’, gândea Travis Kauffman, 31 de ani, în timp ce înfrunta felina în urmă cu o săptămână. ’’Întâmplarea s-a transformat într-o veritabilă luptă totală pentru supravieţuire’’, a spus el într-o conferinţă de presă în Colorado, jurnaliştilor. Bărbatul, spitalizat după această crudă luptă, a suferit răni grave, dar nu mortale. El a avut nevoie de circa 20 de puncte de sutură, mai ales pe obraji, pe nas şi pe braţe.

El mai spune că a fost atacat de o felină care cântărea în jur de 35 de kg. ’’Am auzit foşnetul acelor de pin în spatele meu, m-am oprit şi m-am întors’’, îşi reaminteşte el. Acest bărbat zvelt spune că a simţit că inima i se opreşte, a ridicat braţele şi a început să ţipe, în speranţa că animalul o va lua la fugă speriat în loc să se năpustească asupra sa.

’’Din nefericire, felina a continuat să alerge spre mine, a sărit pe mine şi şi-a înfipt colţii în braţe şi la încheieturile mâinilor’’. În timpul luptei, el şi felina au căzut la pământ, iar când animalul se afla pe spate i-a imobillizat cu propriul picior labele posterioare lovind-o cu o piatră în cap şi strângând-o de gât pentru a o asfixia.

’’Am reuşit apoi să-i pun talpa piciorului drept  pe gât, a început să se agite, mă zgâria dar după câteva minute a încetat să mai respire’’. Travis Kauffman a mai spus că după luptă a rupt-o la fugă crezând că în zonă mai există şi alte pume. S-a întâlnit apoi cu un alt jogger şi cu câţiva turişti care i-au dat apă şi l-au dus la spital.

Potrivit angajaţilor parcului şi îngrijitorilor faunei din Colorado, puţin sub 20 de oameni au fost ucişi de către pume în ultimul secol în Statele Unite. Din 1990 până acum s-au contabilizat 3 morţi şi 16 răniţi. Mark Leslie, un responsabil al CPW (Colorado Parks and Wildlife), a subliniat că ''joggerul a avut noroc că a fost atacat de o felină tânără. În caz contrar am fi avut acum o conferinţă de presă total diferită'', titrează Le Point.