Ucide copiii infectați cu coronavirus! Acuzații grave pentru șefii televiziunii germane de stat

Un joc video de tip shoot'em up denumit Corona World, în care personajul ucide copiii infectați cu coronavirus, a fost lansat de difuzorii TV germani de servicii publice ARD și ZDF.

Practic, jocul video Corona World permite jucătorilor să omoare copii infectați cu coronavirus. Astfel, în jocul online finanțat de contribuabili, jucătorii își asumă rolul unei asistente care luptă împotriva virusului mortal.

Aceasta se trezește flămândă după un schimb de 18 ore și trebuie să meargă la un magazin alimentar pentru a-și cumpăra mâncare.

Numai că drumul ei este blocat de non-mascați infectați, de petreceri, de joggers, de teoreticieni ai conspirației și de copii mici.

Trebuie să se țină la 1,5 m distanță de grupurile contagioase și să colecteze bare de săpun, astfel încât să se poată spăla pe mâini. Măștile oferă personajului o putere ca o ciupercă Super Mario.

Hârtia igienică - scoasă din rafturile supermarketurilor la începutul pandemiei pe fondul unui blocaj - valorează 900 de puncte.

Site-ul german Rubikon a criticat jocul video drept „crimă virtuală a copiilor, a petrecăreților și a altor presupuși răspânditori de viruși”. Acesta a scris: „Din păcate, aceasta nu este o glumă. Asta dă 150 de puncte pe copil”, scrie The Sun.

La polul opus, un profesor universitar din Marea Britanie a lansat un joc video numit „Poţi salva lumea?” (‘Can You Save the World?’) pentru a ajuta copiii să înţeleagă cum distanţarea socială poate salva vieţi în timpul pandemiei de coronavirus.

Richard Wiseman a spus că a venit cu ideea pentru primul joc video pe tema COVID-19 din lume după ce a făcut o plimbare în timpul izolării în Marea Britanie şi a realizat că „se simte ca într-un joc pe calculator”, în timp ce evita pietonii şi bicicliştii.

Wiseman, profesor de psihologie la Universitatea din Hertfordshire (sud-estul Angliei), a declarat că cercetările au arătat că jocurile care încurajează un comportament social pozitiv pot influenţa acţiunile oamenilor în lumea reală.

„Există destul de multe studii care arată că dacă îi faci pe oameni - în special pe copii - să se comporte în anumite moduri în jocurile video, acest lucru le va influenţa şi viaţa reală”.

Creatorii, care lucrează acum la dezvoltarea unei aplicaţii, spun că guvernele, şcolile şi autorităţile din domeniul sănătăţii ar putea folosi jocul pentru a încuraja distanţarea socială - o măsură cheie pentru a menţine virusul sub control, pe măsură ce ţările ies din izolare.

Jocurile Video folosite ca momeală de recrutare a tinerilor de către armatele lumii

Practic, jucătorii controlează un avatar pe o stradă din ce în ce mai aglomerată şi „salvează vieţi” atunci când evită pietonii, bicicliştii şi oamenii care strănută - toţi fiind înconjuraţi de zone interzise. De asemenea, pot colecta măşti şi le pot oferi medicilor, pentru ca aceştia să poată salva mai multe vieţi.

Cum ajută concret jocurile video în procesul de învățare

Scopul este de a salva cât mai multe vieţi. Pe măsură ce jocul progresează, scorul începe să devină din ce în ce mai mare pentru a demonstra că, dacă te protejezi, atunci îi protejezi şi pe ceilalţi.