Evenimentul Zilei > Social > Turiști români, prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia. Au fost amendați de autorități
Turiști români, prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia. Au fost amendați de autorități

Turiști români, prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia. Au fost amendați de autorități

Pe Aeroportul Riviera del Corallo din Italia, nu mai puțin de 22 de kilograme de nisip, pietre şi scoici au fost sesizate în bagajele unor turiști din România, Polonia, Suedia, Spania, Serbia şi Italia. În doar două săptămâni, 10 kilograme de nisip, 7 de pietricele și 5 de scoici au fost furate de pe plajele Sardiniei și recuperate de autoritățile de pe aeroportul din Alghero.

Printre hoții de nisip, pietre sau scoici de pe insula Sardinia se numără și români. Aceste infracțiuni au fost comise în perioada 15 – 30 iulie 2022.

Agenția pentru Vamă aeroportuară a dispus sancțiuni administrative pornind de la 500 de euro și până la 3.000 de euro, în Italia fiind interzis din 2017 ca turiștii să ia asupra lor nisip, scoci ori pietre de pe plajele din Sardinia, conform ANSA.

Incident pe aeroportul Otopeni. Pasager cu handicap, blocat două ore în avion

Un pasager aflat în scaun cu rotile a așteptat timp de două ore ca un reprezentant al Aeroportului Otopeni să îl coboare din avion. Acesta a trebuit să fie debarcat cu un cărucior special, care să încapă pe culoarul din avion.
Două ore a stat pasagerul în aeronavă până ce angajații de la aeroportul Otopeni din Capitală au găsit o soluție pentru a-l debarca. Incidentul s-a petrecut marți, 9 august 2022.

Potrivit surselor Antena 3, este un serviciu pe care aeroportul îl face, nu companiile de handling. Pentru acest tip de servicii, aeroportul din București are doar doi angajați. După ce alți pasageri nu au putut fi îmbarcați în aeronavă, aceasta a decolat spre Scoția în jurul orei 17.30, conform aceleiași surse.

Un pasager a murit în timpul unui zbor

Tot în cursul zilei de marți, pe aeroportul Henri Coandă din București a avut loc o aterizare de urgență, pentru că în timpul zborului de la Miami la Instanbul a murit o persoană. Este vorba de un bărbat de aproximativ 65 de ani, care circula cu un Boeing 777 Turkish Airlines și care a decedat în timpul cursei Miami – Instanbul, după ce a suferit un infarct.

Pasagerul decedat era de origine palestiniană. În momentul în care membrii echipajului de zbor au realizat că bărbatul nu mai prezintă semne vitale, aceștia au luat decizia aterizării de urgență pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni. Aeronava transporta 243 pasageri și 19 membri de echipaj. După aterizare, pasagerii au fost debarcați din aeronavă.

„O aeronavă aparținând companiei Turkish Airlines a aterizat astăzi, 9 august, pe aeroportul Henri Coandă, întrucât unul dintre pasageri avea probleme medicale. Aterizarea s-a efectuat la ora 14.58 și, imediat, la bord au urcat echipajul medical al aeroportului și un echipaj SMURD, a fost aplicată procedura standard de resuscitare asupra pacientului. Ulterior, pasagerul a fost declarat decedat. Aeronava, de tip Boeing 777, efectua o cursa pe ruta Miami – Istanbul și avea la bord 234 pasageri”, stipula informarea transmisă, potrivit aceleiași surse.