Evenimentul Zilei > Actualitate > Turism pe litoral în vremea pandemiei. Ce propun hotelierii
Turism pe litoral în vremea pandemiei. Ce propun hotelierii

Turism pe litoral în vremea pandemiei. Ce propun hotelierii

Turiștii vor fi închiși în stațiunile de pe litoral ca pe o navă de croazieră, la intrarea în stațiune li se va lua temperatura corporală, iar salvamarii nu vor mai face respirație gură la gură, găsind alte modalități de a sări în ajutorul celor în pericol de înec.

Singură soluție pe care o întrevăd autoritățile ar fi, potrivit celor discutate la prefectura Constanța, închiderea stațiunilor de pe litoral, așa cum au fost închise unele localități în perioada de carantină.  Cei care vor veni la mare vor trece prin filtre ca la aeroport sau ca intr-un spital. La intrarea în stațiune vor fi poilțiști, jandarmi și cadre medicale care îi vor testa pe turiști.

„Cu teste rapide, sunt mai multe variante în discuție. Vorbim de principiul asemănător vaselor de croazieră, unde toată lumea odată intrată, vasul de croazieră a fost testat, nu mai pleacă, nu mai coboară de pe vasul de croaziera decât după terminarea sejurului… în principiu, teoretic, nu ar avea de unde să ia virusul”, a comentat și prefectul de Constanța, George Niculescu.

Un asemenea proiect pare greu de pus în practică pentru că personalul auxiliar, cameriste, barmani, ospătari, nu locuiește în stațiune. Plus că în stațiunile de pe litoral sunt și blocuri de locuințe.

Nici autoritățile sanitare nu par pregătite pentru sezon estival in pandemie. Nu există nici măcar recomandări din partea guvernului, nu se știe care este riscul de contaminare în apa de mare. Chiar și șeful Asociației Salvamarilor și Scafandrilor, Gabriel Bălan, recunoaște că va fi un sezon altfel.

”Primul ajutor acordat de salvamari va fi fără intervenție gură la gură. Avem echipamente speciale de oxigen. Baloane de resuscitare se cheamă. Va fi un an atipic”, a spus Gabriel Bălan.

Având în vedere că, practic, jumătate din sezonul estival este compromis,  hotelierii cer autorităților să le înjumătățească taxele locale, ideal fiind să renunțe, de tot, la ele în acest sezon estival.

 

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.