ZI NEAGRĂ pentru TURCIA în campania din Siria. PIERDERI importante pentru ARMATA lui ERDOGAN. Stă să se rupă „ramura de măslin”?

ZI NEAGRĂ pentru TURCIA în campania din Siria. PIERDERI importante pentru ARMATA lui ERDOGAN. Stă să se rupă „ramura de măslin”?

Ofensiva turcă din Siria devine din ce în ce mai nefastă pentru armata Ankarei. Pierderile de vieți omenești din rândul soldaților și rănile suferite de militari atârnă greu, la doar o lună de la începerea noii ofensive a lui Erdogan.

Turcia a suferit joi pierderi grele în cadrul ofensivei sale împotriva unei miliţii kurde în nord-vestul Siriei, statul-major anunţând că opt soldaţi şi-au pierdut viaţa, iar alţi 13 au fost răniţi. ZIua de joi devine, astfel, una dintre cele mai sângeroase pentru Ankara de la declanşarea operaţiunii sale militare împotriva miliţiei kurde siriene din Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), la 20 ianuarie, în regiunea Afrin, potrivit agerpres.ro.

 

„În cadrul operaţiunilor de la Afrin, cinci dintre eroicii noştri colegi de arme au căzut ca martiri, iar şapte au fost au fost răniţi”, a declarat statul-major în primul comunicat, referindu-se la pierderile suferite joi.

Ne puteți urmări și pe Google News

La scurt timp, statul-major a difuzat la doilea comunicat în care a anunţat că trei soldaţi şi-au pierdut viaţa şi şase au fost răniţi, fără să facă precizări asupra circumstanţelor în care s-au produs pierderile.

Numărul soldaţilor turci ucişi de la declanşarea acestei ofensive numite „Ramura de măslin” se ridică în prezent la cel puţin 40.

Ankara consideră YPG ca o organizaţie „teroristă", având strânse legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o grupare angajată într-o gherilă sângeroasă pe teritoriul turc din 1994.

Cu toate acestea, YPG sunt susţinute de Statele Unite şi au fost vârful de lance la sol, în Siria, al coaliţiei internaţionale care luptă împotriva jihadiştilor din gruparea Stat Islamic.

Situaţia s-a complicat odată cu desfăşurarea, în urmă cu aproape două săptămâni, a unor elemente favorabile regimului de la Damasc în enclava Afrin, observatorii avertizând în legătură cu riscul sporit de conflict între forţele turce şi cele siriene.