Evenimentul ZileiPoliticaTurcan: Șeful Parlamentului European și PPE sprijină demersul lui Iohannis de A DECLANȘA un REFERENDUM

Turcan: Șeful Parlamentului European și PPE sprijină demersul lui Iohannis de A DECLANȘA un REFERENDUM

Turcan: Șeful Parlamentului European și PPE sprijină demersul lui Iohannis de A DECLANȘA un REFERENDUM
Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, aflată la Bruxelles, a anunțat că Partidul Popular European (PPE) sprijină demersul șefului statului Klaus Iohannis de a declanșa un referendum pe tema amnistiței, grațierii și a modificărilor asupra Codului Penal.

"Partidul Popular European (PPE) sprijină total eforturile Preşedintelui României, dl. Klaus Iohannis şi ale Partidul Naţional Liberal, de apărare a Legii în faţa planurilor coaliţiei PSD-ALDE de a graţia şi amnistia faptele unor protejaţi politici. 

În întâlnirile pe care le-am avut luni şi marţi la Bruxelles cu preşedintele Parlamentului European, dl. Antonio Tajani, cu preşedintele PPE, Joseph Daul, cu secretarul general Antonio Lopez Isturiz şi cu liderul Grupului Popular din Parlamentul European, Manfred Weber, am auzit un singur mesaj: sprijinim total apărarea Legii şi a statului de drept în România.

Toţi reprezentanţii PPE cu care m-am întâlnit sunt la curent cu planurile nedemocratice ale PSD şi ALDE care, din păcate pentru România, au făcut înconjurul Europei. Iniţiativa PSD-ALDE este considerată fără precedent în rândul statelor europene democratice. 

Este cu atât mai surprinzătoare încercarea PSD şi ALDE, cu cât amnistia şi graţierea nu au făcut parte din programul politic al acestor partide, ceea ce indică modul fraudulos din punct de vedere democratic prin care PSD şi ALDE încearcă scăparea unor persoane influente.

Aplicarea nediscrimatorie a legii stă la baza prosperităţii şi a democraţiei în Uniunea Europeană, iar simpla idee a unor legi speciale pentru clienţii politici este de natură să submineze încrederea cetăţenilor în propria ţară", a scris Turcan, pe pagina personală de Facebook.

Iohannis a declanşat, marţi, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la următoarea problemă de interes naţional: continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice, potrivit unui comunicat de presă.   

Astfel, şeful statului a transmis o scrisoare preşedinţilor celor două Camere, solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menționată.

Referitor la declanșarea unui referendum național a fost informat și prim-ministrul Sorin Grindeanu, se arată în document.

 


Accesează: