Evenimentul Zilei > Politica > Turcan: „Nu aş putea să o suspectez pe Alina Gorghiu de blat cu PSD”
Turcan: „Nu aş putea să o suspectez pe Alina Gorghiu de blat cu PSD”

Turcan: „Nu aş putea să o suspectez pe Alina Gorghiu de blat cu PSD”

Preşedintele interimar PNL, Raluca Turcan, a spus astăzi, la Adevărul Live, că nu are o problemă personală cu Alina Gorghiu și nici nu o suspectează că a făcut „blat cu PSD”.

„Eu nu aş putea să o suspectez pe Alina Gorghiu de blat cu PSD. Sunt mai moderată în calificarea acestei situaţii. Nu am nicio problemă cu Alina Gorghiu. Eu cred că un om care a fost preşedinte al PNL şi care are o expertiză de care trebuie să ţii cont şi după ce nu mai e acolo. E o femeie care a făcut campanie electorală cu burta la gură. Nu pot să am o problemă persoanală cu ea. Aprecierile mele sunt de principiu şi sunt valabile pentru oricine aduce PNL în această situaţie”, a precizat preşedintele interimar PNL.

Turcan a subliniat că „în Parlament, PNL e în opoziţie. O opoziţie neputincioasă date fiind rezultatele de la alegeri. Poţi face opoziţie în mod credibil mergând la şedinţe, făcând iniţiative legislative etc. Dacă nu se participă la comisii, mai ales când sunt mize foarte importante, acolo trebuie să urmăreşti să nu dezamăgeşti pe cei care aşteaptă de la tine”.

În ceea ce priveşte o posibilă sancţiune pentru Alina Gorghiu, Raluca Turcan a spus că a existat deja o sancţiune, „destul de usturătoare”, primită din partea opiniei publice şi că nu este cazul ca partidul să intervină.

 „A fost deja o sancţiune destul de usturătoare din partea opiniei publice. Dacă se va repeta, inseamnă că nu a fost suficientă. Cand greşeşti, cei care ţi-au dat votul te sancţionează în primă instanţă şi abia ulterior partidul. E devastator pentru PNL să fie văzut ca părtaş la această devastare a ţării. Frauda de încredere la alegeri am văzut că a fost uriaşă”, a mai spus Raluca Turcan.

Întrebată dacă a contact-o pe Gorghiu după şedinţa comisiei, Turcan a precizat că „nu, pentru că în ziua respectivă era un moment mai tensionat. Alina lansase o replică la o radiografie mai pripită. Nu aş fi vrut ca telefonul să fie văzut ca o revanşă faţă de cele spuse”.