"O nouă dovadă a poziționării PSD-ALDE împotriva actului de Justiție. În Comisia juridică, pe cazul Bejinariu, actuala majoritate parlamentară a votat pentru blocarea anchetei penale. Culmea, este aceeași majoritate care declarativ revendică ridicarea MCV. Or, toate rapoartele Comisiei Europene au criticat exact acest lucru: blocarea în mod nejustificat a dosarelor de corupție în Parlament.

Această majoritate PSD-ALDE nu reușește să înțeleagă faptul că toți trebuie să fim egali în fața Legii și să nu mai avem cazuri de politicieni așezați deasupra ei.

Nimic nu îl împiedică pe dl. Bejinariu să le solicite colegilor să voteze favorabil continuării anchetei, tocmai pentru ca un judecător să se poată pronunța asupra vinovăției sau nevinovăției domniei sale. Nu este rolul Parlamentului să stabilească vinovății, dar e rolul acestui for să permită acest parcurs.

PNL, ca de fiecare dată, a votat transparent și favorabil solicitarea privind continuarea anchetei, conform deciziei asumate în ultimii ani de zile. La fel vom vota și în plenul Camerei Deputaților. Solicităm majorității parlamentare să adopte aceeași conduită, pentru că este singura corectă", a scris Turcan pe pagina de Facebook.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a declarat miercuri că s-a decis prin vot ca în cazul Eugen Bejinariu comisia să recomande plenului să voteze împotriva cererii DNA de urmărire penală. El a motivat că infracțiunea nu exista la data comiterii faptei.