Evenimentul Zilei > Actualitate > Turaţia motoarelor le-a consolidat relaţia! Rivali pe circuit, soţi în viaţa de zi
Turaţia motoarelor le-a consolidat relaţia! Rivali pe circuit, soţi în viaţa de zi

Turaţia motoarelor le-a consolidat relaţia! Rivali pe circuit, soţi în viaţa de zi

L-a cucerit cu derapajele controlate pe care le efectua la volanul unei maşini de 300 de cai putere. A doua zi, şi el a decis să intre în competiţiile de drift. De atunci, sunt de nedespărţit. Corina şi Daniel Popescu formează unul dintre cele mai inedite cupluri din sportul românesc.

Soţi în viaţa de zi cu zi, rivali pe circuit, iar pe 25-26 iunie se vor număra printre cei 60 de piloţi de pe întreg continentul care vor lua startul la cel mai mare eveniment de drift din Europa de Est, organizat la Bucureşti.

„Când eram mică, vara, stăteam mereu după tata, care era numai în garaj şi îşi repara Dacia. El o demonta, el o refăcea. Îmi plăceau maşinile, îmi plăcea lumea automobilismului sportiv, dar era o pasiune pasivă. Asta până în 2011. Atunci viaţa mea s-a schimbat”, povesteşte Corina Popescu, avocată de meserie şi una dintre cele trei femei din Campionatul Naţional de Drift al României.

A asistat la un eveniment organizat la Bucureşti, iar faptul că printre participanţi se număra şi o femeie-pilot din Ungaria a încurajat-o să intre şi ea într-o lume considerată a bărbaţilor. La scurt timp, deja urma cursurile academiei de drift, iar în 2013 şi-a achiziţionat şi maşina mult visată. Un BMW e30, de 300 de cai putere.

În aceeaşi perioadă l-a cunoscut şi pe Daniel. “Prima lui reacţie a fost să râdă de mine. Îţi dai seama că devenisem deja o ţintă de glume”, îşi aminteşte Corina. Daniel s-a dovedit însă un susţinător veritabil şi a însoţit-o la prima ei competiţie oficială. Se întâmpla în vara lui 2013. “În prima zi nu l-am convins să urce în dreapta la demonstraţii. Am reuşit abia duminică. Marţi el deja avea maşină de drift”, adaugă Corina. “Mi s-a părut fabulos. Nu credeam că driftul îţi poate oferi o asemenea stare. Aşa am decis să devin un pilot”, povesteşte şi bărbatul casei. “Să ştii că are abilităţi mai bune decât mine. Dovadă este că pe 25 iunie va concura la clasa profesionişti”, completează Corina.

Cursele le-au cimentat relaţia

Acum, amândoi sunt prezenţi etapă de etapă la Campionatul Naţional şi au avut inclusiv momente când au fost adversari pe circuit la deja celebrele battle-uri. “Niciodată nu am simţit asta ca pe o rivalitate, chiar cred că ne-a întărit relaţia. Am văzut şi vedem încă din start acest sport ca pe un hobby, o plăcere şi o detaşare faţă de problemele cotidiene. Cam tot timpul liber ni-l petrecem împreună, vacanţele ni le facem de multe ori la diverse etape de competiţii internaţionale, amândoi trăim pentru asta”, spune Corina. Prietenii încă nu s-au obişnuit însă cu ideea. „A fost un mic şoc pentru multe cunoştinţe atunci când ne-au văzut la televizor împreună. S-au minunat. Chiar l-au sunat pe Dan. <<Domne, la tine înţeleg, dar nevastă-ta ce caută acolo?>>", se amuză aceasta.

Îşi vor aduce fetiţele pe circuit

De 8 luni, cei doi au deveni şi părinţii a două fetiţe gemene. Ambele vor veni în vizită la padockuri pentru a-i încuraja pe Daniel şi Corina înaintea cursei de la Palatul Parlamentului. „Bunicii ne ajută enorm când avem competiţii fiindcă au grijă de îngeraşii noştri. Mi-aş dori ca ele să împărtăşească mai târziu pasiunea noastră pentru automobilism”, spun cei doi la unison.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: