Filmul incidentului a început, aseară, în jurul orei 19.30, după cum relatează IPJ Vrancea. Aflat la volanul unui Audi A 6, tânărul de 27 de ani a refuzat să oprească la un control de rutină pe strada 1 Decembrie, din Focșani. Când a văzut semnalul agentului Irinel Corcoz, Cătălin Cîțu a apăsat pedala de accelerație și a plecat într-o cursă nebunească pe străzile din municipiu. Poliţistul a cerut ajutorul colegilor, iar patru echipaje de poliţie au plecat în urmărirea fugarului. După aproximativ doi kilometri, în care poliţiştii l-au somat pe tanăr să oprească, agenţii au tras focuri de armă în direcţia autoturismului.
Urmărit de patru echipaje de poliție
„Chiar cand am ieşit eu de la ore s-a întamplat. Mirosea a praf de puşcă de am crezut că a luat ceva foc. Iar elevii mei au stat să se uite ca la circ, după cum mi-au povestit”, a relatat Gabriela Obodariu, profesoară la Colegiul “Alexandru Ioan Cuza”, citată de ziaruldevrancea.ro. Cu toate acestea, şoferul a continuat să fugă de oamenii legii, chiar dacă pe urmele sale se aflau patru echipaje de poliţie. Imediat după sensul giratoriu din bariera Mărăşeşti, poliţiştii l-au „îngrămădit” pe fugar. Un echipaj l-a depăşit şi s-a postat în faţa sa, în timp ce alte două maşini l-au blocat din lateral pe şofer. După ce autoturismul Audi  s-a izbit de două dintre maşinile poliţiei, tanărul a oprit pe marginea părţii carosabile. Parbrizul maşinii Audi s-a crăpat în urma impactului. Totodată maşina tanărului a suferit avarii pe partea laterală stanga.
S-a ascuns pe bancheta din spate
Numai că aventura poliţiştilor nu s-a încheiat aici. Şoferul a blocat uşile autoturismului şi s-a culcat pe bancheta din spate, cu muzica dată tare. Mai mulţi agenţi de poliţie, dar şi adjunctul poliţiei municipiului Focşani, Cristinel Diaconescu, au încercat cateva zeci de minute să-l convingă pe şofer să iasă din maşină. Cum maşina avea geamuri fumurii, nu se cunoşteau foarte multe date despre şofer. Un prieten al acestuia, venit la faţa locului, a susţinut că acesta ar avea probleme cu legea, după ce în urmă cu caţiva ani ar fi fost prins băut la volan. S-a presupus că acesta ar fi motivul pentru care a refuzat să oprească la semnalul agentului de circulație. La faţa locului a ajuns, în cele din urmă şi prietena băitatului, care le-a povestit poliţiştilor că au consumat alcool la un bar din Focşani. “I-am spus să nu plece cu maşina, dar el este încăpăţanat. A băut o bere – două şi a plecat cu maşina”, a spus fata, care a susţinut că este prietena tanărului. După ce au stat circa jumătate de oră în jurul maşinii, oamenii legii au decis să-l scoată cu forţa din autoturism, motiv pentru care au spart geamul de la portiera din stanga spate. Agenții l-au urcat pe şofer într-o autospecială de poliţie şi l-au condus la Spitalul Militar pentru recoltarea probelor biologice.  
 
Condmanat cu suspendare

Potrivit datelor furnizate de poliţişti, tanărul se afla într-o vădită stare de ebrietate, însă nu este exclus ca acesta să fi consumat şi substanţe interzise. Şoferul a susţinut în faţa poliţiştilor că nu ştie cine a fost la volan şi că el s-ar fi culcat în spatele maşinii, pentru că era obosit, după care s-a trezit luat pe sus de oamenii legii. „Acesta a refuzat recoltarea probelor biologice”, a declarat inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvant al IPJ Vrancea pentru ziaruldevrancea.ro. Tanărul este acuzat şi de distrugere, refuz de recoltare a probelor biologice şi refuz de a opri la semnalul poliţiştilor. Cătălin Cîţu este recidivist. Acesta a fost condamnat în februarie 2010 de Curtea de Apel Galaţi la şase luni de închisoare cu suspendare pentru infracţiuni la regimul rutier. Tanărul a avut un termen de încercare de doi ani şi şase luni, pe care l-a depăşit. Cu toate acestea, tanărul riscă să ajungă după gratii, fiind considerat recidivist şi comiţand acum un cumul de fapte. Totodată, conducerea Poliţiei vrancene va demara o anchetă pentru a verifica în ce condiţii s-au executat focurile de armă şi dacă tanărul a fost bruscat, aşa cum a reclamat.