Evenimentul Zilei > Actualitate > Tupeu. În plin scandal de corupție la FIFA, Joseph Blatter vrea un nou mandat de șef al fotbalului mondial
Tupeu. În plin scandal de corupție la FIFA, Joseph Blatter vrea un nou mandat de șef al fotbalului mondial

Tupeu. În plin scandal de corupție la FIFA, Joseph Blatter vrea un nou mandat de șef al fotbalului mondial

Michel Platini, preşedintele UEFA, i-a cerut lui Joseph Blatter să demisioneze, iar alegerile să fie amânate în contextul scandalului uriaş de corupţie în care sunt implicaţi mai mulţi membri marcanţi ai forului mondial.

Presa sportivă scrie că elveţianul, care deţine funcţia de 17 ani, a împărţit lumea în două. La alegerile din acest an Blatter are un contracandidat, un membru al familiei regale din Iordania, Ali Bin Hussein. Au fost patru candidaţi la început, dar Michel van Praag şi Luis Figo au ales să se retragă din cursa pentru şefia fotbalului mondial. Figo şi-a motivat retragerea candidaturii prin faptul că alegerile ar fi fost aranjate în favoarea lui Sepp Blatter. De 40 de ani în FIFA şi preşedinte al organizaţiei din 1998, Joseph Blatter a anunţat în 2014 că va candida pentru un nou mandat în fruntea forului de la Zurich, deoarece misiunea lui nu s-a încheiat, informează realitatea.net. Preşedinţia lui Sepp Blatter a fost marcată de numeroase scandaluri: mită, şantaj, corupţie, în special în ultimii ani.

Majoritatea jurnaliştilor, dar şi iubitorii sportului rege spun că Blatter nu este decât un dictator…perfect. Tot mai multe critici au apărut după ce s-a aflat că nepotul elveţianului, Philippe Blatter, conduce Compania Infront, care se ocupă de o mare parte din drepturile TV pentru competiţii sportive din întreaga lume. Sepp Blatter are însă şi prieteni buni. Unul dintre ei este preşedintele rus Vladimir Putin. Cei doi au avut multe întâlniri în ultima perioadă, după ce Moscova a câştigat lupta pentru organizarea Campionatului Mondial de Fotbal din 2018. „Pot să vă spun că membrii care se ocupă de organizarea Campionatului Mondial şi dumneavoastră personal meritaţi cinci stele”, i-a spus Blatter lui Putin.