Incidentul a avut loc în comuna Somova, județul Tulcea. Potrivit purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă, Ionela Pasat, un echipaj din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Mercedes Benz, cu numere de înmatriculare provizorii. Şoferul maşinii a ignorat semnalele şi a continuat deplasarea în viteză, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea autoturismului, reuşind să-l oprească după aproximativ 100 de metri.

Cu ocazia legitimării, bărbatul aflat la volanul mașinii a prezentat o carte de identitate și un permis de conducere care, în urma verificărilor specifice, a rezultat că nu îi aparțineau. Pe timpul legitimării, din curtea imobilului în fața căruia se afla oprit autoturismul, a ieșit cumnatul acestuia care s-a îndreptat către unul dintre polițiștii de frontieră adresând injurii şi ameninţându-l cu un topor. Colega din echipaj a poliţistului de frontieră a intervenit rapid, blocând atacul bărbatului. Individul a fost imobilizat imediat de cei doi poliţişti. 

Din cercetări a reieșit că şoferul maşinii este un tânăr de 29 de ani  care nu deţine permis de conducere, iar numerele de înmatriculare ale autovehiculului sunt expirate din octombrie. Cel care a ieşit din imobil, agresorul, are 32 de ani și este cumnatul tânărului de la volan. Primul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat și fără permis, iar agresorul este cercetat pentru ultraj. Tânăra polițistă de frontieră, inspector principal, a cerut să rămână anonimă, precizând că și-a făcut doar datoria. (Foto Garda de Coastă) 

Te-ar putea interesa și: