La întrevederea cu prim-ministrul, care a început la ora 10,00, participă, printre alţii, Adrian Diţă, preşedinte ANCOM, generalul Ionel-Sorinel Vasilca, directorul STS, şi secretarul de stat în Ministerul de Interne (MAI) Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit unor surse guvernamentale citate de Agerpres.

Premierul a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că de două ori pe săptămână vor avea loc întâlniri ale vicepremierului Marcel Ciolacu cu reprezentanţii IGSU, ANCOM, STS şi ai celor cei patru operatori de telefonie mobilă pentru implementarea sistemului „RoAlert”, astfel încât cetăţenii să fie avertizaţi în timp util de pericole pe telefonul mobil, automat, fără costuri. 

Raed Arafat a anunțat că suma pentru noul sistem de alertare a populației poate să înceapă de la 1 milion de euro și să se termine și la 4 milioane și jumătate de euro. O mare parte din investiție va fi pusă de operatorii privați. Sistemul va fi implentată în cea mai scurtă perioadă. 

Aplicația DSU pentru semnalarea unor situații de urgență s-a blocat, înaintea furtunii de miercuri, în urma miilor de solicitări de descărcare pe telefoanele mobile, primite în cursul zilei de miercuri, după anunțarea furtunii care va afecta Capitala și mai multe județe. Oficialii ai Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) au declarat, pentru EVZ, că au fost înregistrate circa 2.500 de solicitări, simultan, iar numărul descărcărilor de pe Google Play Store și App Store depășește 200.000 de utilizatori.

Gabriela Firea a oferit explicații după ce miercuri, înainte de furtuna anunțată de ANM, traficul a paralizat ore întregi din cauza numărului mare oameni care se îndreptau spre casă. Primarul Capitalei spune că preferă să stea o ora-două în trafic, dar se prevenim o tragedie de genul celei petrecute în Timişoara.
 
În urma vijeliei de miercuri un bărbat în vârstă de 42 de ani a murit, strivit de niște crengi dintr-un copac din sectorul 5.