„La ora actuală, am făcut aritmetica parlamentară, PSD plus ALDE au împreună un singur vot peste majoritatea absolută. I-au ajutat la învestire UDMR şi cu cei 17 deputaţi ai minorităţilor. Ei nu mai au majoritate, din cauza asta o să încercăm să ne adresăm fiecărui parlamentar în parte”, a spus liderul PNL, la Adevărul Live.

El a ţinut să precizeze că moţiunea de cenzură nu trebuie folosită ca un instrument electoralist, fiind necesar ca aceasta să fie depusă când vor exista şanse să treacă.

„O să combatem şi cu moţiuni simple şi cu moţiunea de cenzură, dar vom apela atunci când există într-adevăr cea mai mare şansă ca moţiunea de cenzură să fie adoptată. Moţiunea de cenzură nu rebuie folosită ca un instrument electoralist, părerea mea e că acum trebuie gândită cu maximă seriozitate moţiunea de cenzură şi trebuie depusă în momentul în care are cea mai mare şansă să treacă, în momentul în care legăturile din interiorul coaliţiei sunt rupte şi unde există într-adevăr posibilitatea de a obţine voturi de la partenerii majorităţii parlamentare şi de la parlamentarii din interiorul majorităţii parlamentare”, a adăugat Orban.

El a mai spus că „sunt mulţi nemulţumiţi şi în PSD, şi în partidul lui Tăriceanu. ALDE nu are vreun viitor”.

Întrebat dacă PNL este pregătit să formeze un Guvern, Orban a precizat că „PNL e mereu pregătit să-şi asume guvernarea. Avem şi ideile de guvernare şi oamenii potriviţi. Am demarat procedura de reorganizare a comisiilor de specialitate, regândirea programelor sectoriale. Eu nu sunt adeptul unui Guvern din umbră. Oricine e activ în comisia de specialitate poate să fie într-un viitor guvern, chiar ministru”.