Trupa Taxi, terapie cu "Cele 2 cuvinte"

Trupa Taxi, terapie cu "Cele 2 cuvinte"

Pe 24 februarie, formaţia îşi va lansa noul album ce conţine melodia spusă pe litere de 26 de bărbaţi.

După patru ani în care nu a mai scos pe piaţă niciun album, trupa Taxi pregăteşte, chiar de Dragobete, lansarea albumului "Cele 2 cuvinte". Piesa-titlu s-a bucurat de succes încă de la apariţie, mai ales că a fost susţinută şi de un videoclip mai puţin obişnuit.

Ieri, clipul avea nu mai puţin de 2.551.978 de vizualizări pe YouTube. "Cele 2 cuvinte" au fost spuse literă cu literă de 26 de bărbaţi, vedete autohtone, printre care Cheloo, Răzvan Fodor, Mihai Mărgineanu, Gabriel Cotabiţă sau Smiley, şi a ajuns să aibă videoclip datorită spaţiului virtual.

De producţia clipului s-a ocupat Teo Trandafir, în timp ce regia i-a revenit solistului Taxi, Dan Teodorescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

EVZ: Nu aţi cântat de Valentine’s Day, ca mulţi dintre artişti, ci aţi ales Dragobetele pentru a vă lansa primul album din ultimii patru ani. Aveau românii nevoie de o Valentine’s Day pentru a-şi aduce aminte de Dragobete? Dan Teodorescu: Tocmai faptul că nu am cântat de Sfântul Valentin şi am ales să ne lansăm albumul de Dragobete este clar pe care dintre sărbători o susţinem. Nu credem că românii aveau nevoie de un Sfântul Valentin pentru a-şi aminti de Dragobete. Cred că sărbătoarea de pe 14 februarie are mai mult succes tocmai datorită numelui. Oricum, cred că nu era cazul să împrumutăm şi Valentine’s Day. Asta este opinia mea.

Legat de titlul uneia dintre melodiile voastre de pe un album anterior, este "Dragostea ca o pereche de pantofi"? Dragostea poate fi o pereche de pantofi. Categoric. Acum depinde de cine-i poartă, dacă-i poartă, cum îi poartă, cât timp îi poartă.

De unde ideea de a cânta cele două cuvinte? Sunt ele cheia unei relaţii? Este vorba, pur şi simplu, despre o manifestare cântată de a spune cele două cuvinte. Înainte de proiect am recunoscut că am o problemă, am constatat că mai sunt şi alţi bărbaţi în aceeaşi situaţie şi mam bucurat că nu sunt singur. Asta-i tot. Problema nu s-a vindecat încă, dar am făcut o piesă care sper să mă ajute la terapie. Face parte din terapie.

De ce spun bărbaţii mai greu "te iubesc"? Nu ştiu... Nu este neapărat o chestie de mândrie masculină, ci mai degrabă stă în natura noastră. Suntem mai timizi.

Dan Teodorescu (trupa Taxi)Patru ani de pregătire

În albumul pe care urmează să-l lansaţi aţi făcut featuring cu o serie de artişti dintre cei mai diverşi. V-aţi gândit la eventuale viitoare colaborări să le spunem mai "exotice"? Ne gândim doar la lansarea care urmează şi ne rugăm la Dumnezeu să iasă bine. Nu ne-am gândit mai departe.

Câte piese are albumul "Cele 2 cuvinte" şi cât timp a durat realizarea lui? Albumul cuprinde 11 piese, iar pentru realizarea lui am început să lucrăm câte puţin încă de acum patru ani, de când am lansat ultimul album Taxi. Despre piesele de pe albumul "Cele 2 cuvinte" este greu să vorbesc. Este ca şi cum ai încerca să povesteşti un tablou. Cel mai bine este ca piesele să fie ascultate.

Aţi spus că piesa care dă titlul albumului - "Cele 2 cuvinte" - va fi prezentă în două variante. Care sunt acelea? Aceasta este una dintre surprizele lansării de pe 24 februarie.

<iframe title="YouTube video player" src="http://www.youtube.com/embed/J0BkdKGPTxw" frameborder="0" height="349" width="560"></iframe>

POVESTE

Carte de vizită

Trupa Taxi are o tradiţie de 12 ani pe piaţa muzicală românească. A fost fondată la iniţiativa lui Dan Teodorescu, care i-a şi dat numele, şi a lui Adrian Borţun.

Iniţial, ei cântau într-o formaţie numită Altceva. Acum, trupa numără şase membri - Vicky Sava (backing vocals), Darius Neagu (tobe), Kerezsi Csongor (chitară bas), Cantemir Neacşu (chitară electrică), Mugurel Coman (clape), Dan Teodorescu (voce, chitară acustică) - şi şase albume, cel de-al şaptelea, "Cele 2 cuvinte", urmând să fie lansat pe 24 februarie, în Club Jukebox din Bucureşti. Dintre piesele care i-au făcut celebri amintim "Criogenia salvează România" - care s-a bucurat de un imens succes, devenind aproape un imn -, dar şi "Comunitaru’" sau "Trag un claxon".