Trump se LEAPĂDĂ de Putin ca să nu piardă alegerile

Trump se LEAPĂDĂ de Putin ca să nu piardă alegerile

Trump a dat înapoi în ceea ce priveşte laudele sale la adresa lui Vladimir Putin, considerând că este nesigur de relaţia sa cu preşedintele rus, pe care anterior îl declarase un lider mai bun decât Barack Obama.

La o zi după dezbaterea care i-a opus pe candidaţii la vicepreşedinţia Statelor Unite, şi în care republicanul Mike Pence a afirmat că Putin este „un lider mărunt şi obraznic”, colegul său, Donald Trump, a părut că îşi ajustează şi el poziţia la un miting electoral în Nevada:

„Nu îl iubesc (pe Putin – n.r.), nu îl urăsc. Vom vedea cum decurg lucrurile. Vom vedea. Poate că vom avea o relaţie bună, poate că vom avea una groaznică. Poate că vom avea o relaţie potrivită.”

Candidatul democrat Hillary Clinton l-a criticat pe Trump pentru că este prea amabil cu Putin şi şi-a pus întrebări dacă republicanul nu are interese de afaceri în Rusia. Aceleaşi suspiciuni au fost repetate şi de candidatul democrat la postul de vicepreşedinte, Tim Kaine, în dezbaterea sa cu Pence.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta din urmă l-a atacat pe Putin pentru amestecul său în războiul din Siria şi sprijinul său pentru Bashar Al-Assad. Pence a spus:

„Măruntul şi obraznicul lider al Rusiei a ajuns acum să dicteze condiţii Statelor Unite. Cea mai măreaţă naţiune din lume se retrage pur şi simplu de la negocierile privind un armistiţiu, în timp ce Vladimir Putin îşi amplasează un sistem anti-rachetă în Siria.”

Dezbaterea Pence – Kaine a pregătit terenul pentru cea de-a doua confruntare dintre Trump şi Clinton, care va avea loc dumincă la St Louis. Trump are neapărat nevoie de un succes, după eşecul sever înregistrat în prima întâlnire, iar atitudinea sa rezervată faţă de Putin ar putea face parte dintr-o schimbare de strategie.

Totuşi, la mitingul din Nevada, Donald Trump a afirmat că preşedintele rus poate fi un aliat serios al Statelor Unite împotriva ISIS.