Trump a răspuns la întrebarea adresată de Reuters dacă va lua în considerare ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei. "M-aș gândi la asta dacă ar face ceva care ar fi bine pentru noi, pentru că avem multe lucruri în comun. Avem multe lucruri pe care le putem face bine unul pentru celălalt ".

Trump a făcut acest comentariu în timpul unui interviu acordat ieri agenţiei Reuters în Biroul Oval, care a acoperit o serie de subiecte cenzurându-le. Inclusiv despre Turcia şi ancheta Rusiagate a consilierului special Robert Mueller.

Cea mai recentă rundă de sancțiuni a fost anunțată pe fondul unor acuzații nedovedite încă, conform cărora Rusia a folosit un gaz împotriva fostului agent dublu Serghei Skripal și fiicei sale, Yulia. Mai târziu, un grup de deputați din SUA, au propus un proiect de lege pentru sancțiuni în care să considere Rusia desemnată drept sponsor al terorismului.

Rusia a răspuns la valurile de sancțiuni prin vânzarea datoriilor americane, plecând de la deținerea a 176 miliarde dolari în comorile SUA în 2010, la doar 14,9 miliarde de dolari începând cu luna mai a acestui an.
"Dacă vor introduce ceva de genul interzicerii operațiunilor bancare sau a utilizării oricărei monede, îl vom trata ca pe o declarație de război economic", a declarat premierul rus Dmitri Medvedev la începutul acestei luni. "Și va trebui să răspundem în consecință – din punct de vedere economic, politic sau în orice alt mod, dacă este necesar", titra RT la acea vreme.