Evenimentul Zilei > International > Trump, „președintele Legii și Ordinii” – O campanie care începe să dea roade
Trump, „președintele Legii și Ordinii” – O campanie care începe să dea roade

Trump, „președintele Legii și Ordinii” – O campanie care începe să dea roade

Sondajele îl dau pe Joe Biden la diferențe uriașe în fața lui Donald Trump, epidemia de coronavirus continuă să facă ravagii, iar protestele Black Lives Matter să semene haos și teroare. Peste toate, se adaugă criza economică gravă.

În acest context sumbru, alegerile prezidențiale din 3 noiembrie par deja jucate, cu atât mai mult cu cât curentul anti-Trump este din ce în ce mai violent.

Și totuși… Poziția marțială a lui Donald Trump în favoarea restabilirii legii și ordinii începe încet, încet să dea roade.

Cea mai importantă organizație sindicală de poliție din Statele Unite, NAPO, care reprezintă peste o mie de asociații de poliție din întreaga țară, și-a manifestat sprijinul deschis pentru realegerea lui Trump.

Este o răsturnare de situație istorică: centrala sindicală îl susținuse la alegerile prezidențiale din 2008 și 2012 pe Barack Obama. Deci, implicit, pe vicepreședintele său, Joe Biden, actual candidat Democrat pentru Casa Albă.

Într-o scrisoare adresată lui Trump, liderul sindicatului, Michael McHale, a explicat cât de important a fost sprijinului președintelui pentru moralul trupelor de poliție, după atacurile de stradă ale manifestanților Black Lives Matter, a amenințărilor cu tăierile bugetare sau chiar cu desființarea, fapt deja produs în Minneapolis.

Trump a răspuns la scrisoarea sindicatelor din poliție în stilul său, cu un mesaj pe Twitter, în care promite că îi va „susține întotdeauna pe bărbații și femeile în albastru” și reamintind că este președintele „legii și ordinii”.

Această aliniere a poliției americane în spatele lui Trump demonstrează reținerea pe care oamenii legii o manifestă față de Biden, care să fi întors spatele principiului securității cetățenilor și menținerii ordinii în favoarea celor care animă aripa de extremă stânga a Partidului Democrat, adică apărarea minorităților și justiția rasială, arată o analiză a Causeur.

Candidatului Democrat i se reproșează că adoptă tot mai mult o atitudine anti-poliție pentru a fi pe placul tinerilor și minorităților sexuale și rasiale, în detrimentul majorității populației Statelor Unite.

„Biden pare să fi abandonat poliția, deoarece nu mai este un lucru popular să susții poliția în acest moment”, declara pentru Washington Times la jumătatea lui iulie Paul DiGiacomo, președintele celui de-al doilea mare sindicat al NYPD.

Apele încep să se adune.

„Nu există vânt potrivnic pentru cel care știe încotro vrea să se îndrepte”, spunea Theodore Roosevelt.

Sprijinul NAPO pentru Donald Trump este o lovitură la adresa lui Joe Biden mult mai grea decât pare la prima vedere, scrie Causeur, deoarece trimite un semnal tuturor sindicatelor de poliție din țară.

Dar, mai ales, trimite un semnal puternic majorității tăcute a americanilor, care asistă cum țara le este distrusă și cum modul de viață care le devenise familiar este pe cale să dispară pentru totdeauna.

Dacă nu se mobilizează pe 3 noiembrie în jurul celui pe care îl sprijină reprezentanții legii și ordinii.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: