Trump: Nu am văzut nici o dovadă de otrăvire a lui Navalnîi

Trump: Nu am văzut nici o dovadă de otrăvire a lui Navalnîi

Liderul de la Casa Albă a dat însă asigurări că va examina foarte serios acest dosar.

Președintele Statelor Unite evită cu grijă să-l critice pe omologul său rus, Vladimir Putin. Prudent, Donald Trump a declarat vineri că nu a văzut dovezi în legătură cu otrăvirea principalului opozant al Kremlinului, Alexei Navalnîi.

Trump a adăugat că, totuși, nu are motive să se îndoiască de declarațiile oficialilor germani, care au dat asigurări că dispun de „probe fără echivoc” în legătură cu otrăvirea lui Alexei Navalnîi.

„Nu știm exact ce s-a întâmplat. Încă nu am văzut nicio dovadă „cu privire la originea acestei otrăviri”, a declarat președintele SUA, promițând că Statele Unite vor lua în serios această chestiune.

Ne puteți urmări și pe Google News

Apoi a deviat discursul asupra Chinei, criticând jurnaliștii pentru că vor să „vorbească doar despre Rusia”.

De partea sa, Moscova și-a exprimat un „scepticism” în creștere cu privire la otrăvirea lui Alexei Navalnîi cu un agent neurotoxic.

Rusia a cerut Berlinului să-i pună la dispoziție analizeze făcute de specialiștii germani

cu un agent nervos. Rusia solicită Berlinului să îi trimită analizele sale. „Va da doamna (cancelarul Angela) Merkel, care ne acuză de două zile (...), va da ordinul de a răspunde”, a întrebat ministrul de externe Sergey Lavrov în timpul unei conferinta de presa.

„Va da, oare, doamna Merkel, care ne acuză de două zile (...) ordin pentru ca un răspuns să ne fie trimis?, s-a întrebat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în timpul unei conferințe de presă.

Pe de altă parte, Franța și Germania au cerut din nou explicații Rusiei în legătură cu acest caz, cerând ca „responsabilii să fie identificați și aduși în fața justiției”.

A doua zi după ce Uniunea Europeană a luat în considerare sancțiuni împotriva Rusiei, NATO, prin vocea secretarului general al Alianței, Jens Stoltenberg, a presat Moscova să dezvăluie în totalitate programul său de producere a agentului neurotoxic Novociok, tipul de substanță incriminată în cazul Navalnîi, care a fost pusă la punct de către sovietici în anii 70.