’’Sunt fericit să vă anunţ că preşedintele Statelor Unite este sănătos şi mă aştept ca să rămână la fel pe tot parcursul preşedinţiei sale şi chiar dincolo de aceasta’’, a declarat ieri doctorul Sean Conley după o vizită medicală de aproape 4 ore.

Într-un scurt comunicat, în care furnizează câteva indicaţii cifrate privind greutatea, ritmul cardiac sau tensiunea arterială, doctorul Conley a adăugat că buletinul său medical şi recomandările, sunt în curs de finalizare. El precizează că în timpul vizitei sale la spitalul militar Walter Reed, aflat la periferia  Washingtonului, preşedintele primei puteri mondiale n-a suferit nicio procedură care să necesite anesetzie.

N-a fost urmat programul de exerciţii fizice

După la primul său examen medical, de acum un an, Rony Jackson, care era atunci medicul Casei Albe, prezentase o imagine a unui bărbat ’’cu o sănătate excelentă’’ fără a indica dacă există tulburări cognitive, la o surprinzătoare conferinţă de presă, el a asigurat că magnatul imobiliar  avea ’’gene incredibil de bune’’.

O singură sincopă în mijlocul unor indicatori excelenţi: al 45-lea preşedinte american din istorie, 108 kg la 1,90 m, primise recomandare să-şi supravegheze talia şi i s-a prescris un program de exerciţii fizice cu scopul de a pierde din greutate între 4 şi 7 kg. ’’Preşedintele recunoaşte că n-a urmat cu rigurozitate acest program’’, a subliniat  Hogan Gidley, purtător de cuvânt al Casei Albe.

 

Te-ar putea interesa și: