Ştirea de pe Washington Post, aduce noi argumente despre implicarea guvernului rus în campania electorală a lui Donald Trump şi Wikileaks.
Teza de bază a aceea potrivit căreia ''principalii funcţionari'' care s-au ocupat de campania magnatului, guvernul rus al lui Vladimir Putin şi Wikileaks, au ''conspirat'' pentru a face în aşa fel ca The Donald să câştige cursa pentru Casa Albă împotriva lui Hillary Clinton. Operaţiunile programate, apoi, ar fi avut finalitatea precisă să slăbească candidatura ex secretarului de Stat.
''În timpul campaniei prezidenţiale din 2016, Rusia a lansat un asalt uriaş împotriva democraţiei noastre şi a găsit un partener disponibil şi activ în persoana lui Donald Trump'' şi că ''aceasta constituie un act de trădare fără precedent: campania unui candidat pentru preşedinţia Statelor Unite în cârdăşie cu o putere străină ostilă pentru a-şi întări propriile posibilităţi de a câştiga preşedinţia''.
Partidul Democrat american pare să fi ajuns la o intersecţie. La puţin timp de la alegeri şi jumătatea mandatului, Partidul Republican este despărţit de doar partru puncte procentuale de democraţi, fiind în continuă scădere. Nu e clar, printre altele, dacă democraţii au acum un lider puternic pentru a-l înfrunta pe The Donald. E clar însă că dacă această cauză va fi pierdută şi nu se va putea demonstra nimic, atunci democraţii ar face o figură foarte proastă în faţa americanilor. Mai mult, se mai spune în articol că Trump a fost ajutat şi de Wikileaks'.