Evenimentul Zilei > International > Trump îi declară război lui Putin! Mutarea care generează alertă la Moscova. Ce sumă pune pe masă președintele SUA
Trump îi declară război lui Putin! Mutarea care generează alertă la Moscova. Ce sumă pune pe masă președintele SUA

Trump îi declară război lui Putin! Mutarea care generează alertă la Moscova. Ce sumă pune pe masă președintele SUA

Conform unui document publicat de Casa Albă, în propunerea de buget pentru annul 2020, președintele american Donald Trump a solicitat ca o jumătate de miliard de dolari să fie alocați pentru a oferi sprijin țărilor din Europa și Asia, în scopul de a contracara presupusa influență a Rusiei. în Europa, Eurasia şi Asia Centrală.

 

„Bugetul prevede alocarea a peste 500 de milioane de dolari ca asistenţa către Europa, Eurasia şi Asia Centrală pentru: sporirea securităţii comune, protejarea integrităţii teritoriale a aliaţilor americani, sprijinirea eforturilor ţărilor partenere în privinţa renunţării la echipamentele militare ruseşti, şi să gestioneze deficienţele în mediul macroeconomic pe care Guvernul Rusiei încearcă să le exploateze, cum ar fi dependenţa de energie şi de comerţ”, arată documentul publicat de Casa Albă, scrie agvilvelino.it.

„Bugetul sporeşte pregătirea şi letalitatea forţelor armate, acordând prioritate concurenţei strategice cu China şi Rusia", se mai precizează în document.

De asemenea, Trump vrea majorarea cu 5% a fondurilor alocate apărării şi alte 8,6 miliarde de dolari pentru construirea controversatului zid la granița cu Mexicul.