Trump are toate șansele să rămână Președinte. Iată cum

Trump are toate șansele să rămână Președinte. Iată cum

Sistemul electoral american este foarte complicat și îi poate induce în eroare pe europeni, creând aparențele că jocurile sunt făcute.

Un comentariu juridic și politic aplicat al lui Pierre Rehov publicat de Dreuz, pe care l-am tradus pentru cititorii EVZ.

Dacă, așa cum mulți gândesc, sau cel puțin speră, președintele Trump și echipa sa ar avea un plan pentru a contracara colosala fraudă electorală care se desfășoară sub ochii noștri, cu ajutorul presei corupte și al Big Tech, acesta ar avea două etape sau două fronturi: mai întâi tribunalele, apoi Camera Reprezentanților.

Ne puteți urmări și pe Google News

Însă, înainte de orice, rămâne de aflat dacă Statele Unite sunt o Republică sau doar o simplă Democrație.

Care este diferența dintre cele două?

Termenul DEMOCRAȚIE vine de la cuvintele grecești Demos (popor) și kratia (a guverna). Democrația este așadar un regim politic în care puterea este deținută de popor.

Într-o democrație reprezentativă, poporul își alege reprezentanți care guvernează în numele său.

Termenul REPUBLICĂ vine de la Res publica, însemnând „binele public sau lucrul public”. Treburile cetății, organizarea vieții în societate trebuie să fie de resortul fiecărui cetățean. Sunt treburile tuturor.

Deși cei doi termeni sunt apropiați, ei nu sunt identici. Astfel, o Republică nu este întotdeauna o Democrație. Astăzi, regimul chinez are drept nume „Republica Populară Chineză”, dar este o dictatură: libertățile sunt limitate, puterea comunistă este autoritară.

Președintele este desemnat de Partidul Comunist Chinez. Deși există alegeri în China, ele au rolul de a desemna un parlament de aproape 3000 de deputați, care se întâlnesc doar o singură dată pe an și nu au nici o putere.

Reciproc, o Democrație nu este obligatoriu o Republică. Anglia este o monarhie, însă regina nu are decât o putere onorifică, premierul britanic este cel care guvernează împreună cu un Parlament ales prin sufragiu universal direct.

Deși este o monarhie, Regatul Unit este deci o Democrație.

Prin urmare, dacă Democrația și Republica au înțelesuri apropiate, ele acoperă deseori realități diferite.

Mai întâi, echipa lui Trump, Comitetul Național Republican, diferitele Partide Republicane din statele americane, organizațiile terțe au intentat procese la nivel de districte, de state și la nivel federal.

Principalul obiectiv era de a invalida strategic cât mai multe buletine de vot. Totuși, un obiectiv secundar era de a aduce public „corupția” din aceste orașe în fața reprezentanților statelor și conducătorilor Camerei Reprezentanților și Senatului Statelor Unite.

Acest lucru este crucial, menținând în același timp entuziasmul celor 73 de milioane de partizani ai lui Trump și lucrând în culise.

Se pare că această operațiune a fost un succes, de vreme ce două sondaje arată că 60% dintre americani cred acum că a fost o „fraudă” și doar 49% consideră că Biden a câștigat.

Trebuie să fiți conștienți că așa-numitele „proclamații” (ale învingătorilor - „calls”) ale presei nu sunt decât „proiecții” ale modului în care statele au votat la votul popular. Practic, ele nu înseamnă nimic.

Fie că Trump obține câștig de cauză sau pierde în justiție, etapa următoare sunt Legislaturile de Stat (LS) dominate de Republicani din statele Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Arizona și Georgia.

Pe 14 decembrie (astăzi) electorii certificați de fiecare stat votează pentru președinte și pentru vicepreședinte.

Ceea ce mulți nu înțeleg este faptul că aceștia votează în statul lor de origine și că votul lor este sigilat și NU „numărat” până pe 6 ianuarie. Punct crucial.

Acum, LS-urile au autoritatea constituțională (în virtutea articolului II, secțiunea 1, clauza 3 din Codul Statelor Unite , §2 și §5) de a numi propriile lor liste de electori, fideli președintelui Trump, dacă apreciază că „VOTUL POPULAR ESTE CORUPT” de statul lor.

Cu alte cuvinte, adunarea legislativă din Georgia, de exemplu, poate conchide că „votul popular a fost corupt” și să numească o „listă concurentă” de electori loiali președintelui Trump. Ceea ce ar însemna două liste: una cu 16 electori pentru Biden și alta cu 16 electori pentru Trump.