Evenimentul Zilei > Actualitate > Trufele nu-s pentru țărani. Le-au confiscat și i-au și amendat
Trufele nu-s pentru țărani. Le-au confiscat și i-au și amendat

Trufele nu-s pentru țărani. Le-au confiscat și i-au și amendat

Au vrut și ei să fie boieri, dar au luat-o pe „cocoașă” de la autorități

Un bărbat, de 32 de ani, din comuna gorjeană Băleşti, a fost depistat ieri, în timp ce conducea un autoturism, pe raza satului Dealul Pomilor, Motru, județul Gorj, cu care transporta cantitatea de 349 grame de trufe albe. Bărbatul nu avea documente justificative de provenienţă asupra trufelor, informează colegi de la ziarul oltenesc Gazeta de Sud.

Tot colegii olteni au mai informat că poliţiştii Postului de Poliţie Mătăsari au identificat joi în trafic, alt tânăr, de 25 de ani, din comuna Cîlnic, care transporta cu autoturism, pe DJ 673/A  Mătăsari, cantitatea de 426 grame trufe, fără a deţine documente de provenienţă. Trufele au fost ridicate în vederea confiscării. Bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional cu 500 de lei amendă, fiecare. Trufele sunt printre cele mai scumpe ciuperci și ajung de regulă în marile restaurante sau la export. Pe site-ul olx.ro 100 de grame se vând cu 165 de euro. Poftă mare!

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.