Cuptorul cu microunde este un aparat electrocasnic destul de pretențios. Asta pentru că mirosurile din alimentele încălzite se impregnează în interiorul acestuia. Din acest motiv, curățarea lui frecventă ar trebui să fie o obișnuință.
Există un îndrumar de bune practici chiar și pentru curățarea cuptorului cu microunde, asta pentru a ne ajuta să ajungem la un rezultat impecabil fără prea multe bătăi de cap.
Câteva trucuri te vor putea ajuta să cureți cuptorul în mod eficient. În primul rând, asigură-te că spațiul din interiorul cuptorului este complet răcit. Apoi, ai nevoie de produsele de curățare: apă, oțet, care ajută la îndepărtarea mirosurilor neplăcute, și 1-2 picături de ulei esențial, care te vor ajuta să împrospătezi interiorul cuptorului după curățare.
Pașii ce trebuie urmați în procesul de curățare a cuptorului
Umple cu apă un vas de cuptor cu microunde. Adaugă apoi oțet, astfel încât raportul cantităților să respecte formula 1 cană de apă- 1 lingură de oțet. Apoi, adaugă și o picătură de ulei esențial, pentru a elimina mirosul de oțet, produs în urma procesului de curățare.
Vasul se bagă în cuptorul cu microunde, pe care îl pornim preț de 5 minut. Dacă cuptorul era extrem de murdar, după expirarea timpului mai poți aștepta puțin pentru ca aburii să înceapă să producă efecte.
Apoi, scoate vasul din cuptor, dar atenție pentru că va fi foarte fierbinte. Suportul specific al cuptorului îl poți spăla ca pe o farfurie normală. Ajutându-te de un instrument de curățare, îndepărtează cu acesta murdăria de pe suprafața interioară a cuptorului. Va fi mult mai ușor de curățat!
Cum să-ți cureți singur laptopul, fără să apelezi la firmele specializate
Trebuie spus că la fel ca orice echipament electronic, laptopul are nevoie de o întreținere periodică. Acest lucru, te scapă nu doar de murdăria și de praful care se depune ci ajută laptopul să funcționeze în parametric optimi, evitând supraincalzirea sau chiar defectarea.
Înainte să treci la operațiunea propriu-zisă de curățare a laptopului trebuie să te asiguri că ai la dispoziție tot ceea ce ai nevoie. Specialiștii recomandă să folosiți doar aceste lucruri și să nu încercați să le înlocuiți deoarece, altfel, riscați să zgâriați carcasa, displayul sau unele componente.
În primul rând, ai nevoie de câteva cârpe moi care nu lasă scame, din microfibră. Pe lângă acestea mai ai nevoie de o șurubelniță de precizie, o soluție specială pentru curățarea laptopurilor, alcool izopropilic, puțină apă călduță și un spray cu aer comprimat.
După ce te-ai asigurat că ai toate aceste lucruri la îndemână, poți să te apuci de treabă.
Mai întâi trebuie să închizi laptopul, să-l deconectezi de la priză și să-I scoți bateria. Apoi, așează-l pe masă, pe un prosop moale.
Îndepărtarea prafului de pe componente
Curățarea laptopului presupune îndepărtarea prafului atât la exterior, cât și la interior. Începe cu tastatura, folosind sprayul de aer comprimat. Suflă încet, cu ajutorul duzei, pentru a curăța fiecare tastă, după care continuă cu carcasa și displayul. încet.
Apoi, închide capacul, întoarce aparatul lateral și suflă ușor în gurile de aerisire, scoțând praful afară. Folosește spray-ul, pulverizând dintr-un unghi astfel încât resturile să fie suflate din computer în afară și să nu fie împinse în interior.
După ce ai încheiat această operațiune, desfă capacele de pe partea din spate a echipamentului și curăță, cu același spray cu aer comprimat toate componente, asigurându-te că nu mai rămâne fir de praf pe ele. Trebuie să fii atent să nu deteriorezi vreuna din piese sau să rupi vreun fir.