Cozonacul de Huși a fost desemnat cel mai bun din țară în cadrul unei competiții desfășurate la TV.
O femeie în vârstă de 53 de ani, din Huși, a reușit să câștige un concurs culinar inedit. Concurentele au avut de gătit cozonac, iar premiul a mers la Virginica Musteată.
Cel mai bun cozonac din țară vine de la Huși
Preparat tradițional al românilor, cozonacul nu lipsește din casele oamenilor de Crăciun și de Paște. Acum, în cadrul unei emisiuni TV a fost desemnat premiul pentru cel mai bun cozonac din țară.
Trofeul a fost câștigat de Virginica Musteată din Huși, în vârstă de 53 de ani. Femeia a reușit să prepare un cozonac delicios, după o rețetă cu secrete moștenite de la mamă și de la soacră.
Virginica Musteață lucrează la Primăria Huși, iar în timpul liber este pasionată de gătit.
Bucătarii din juriu, impresionați de preparat
Concursul, desfășurat la PRO TV, a reușit să îi impresioneze atât pe bucătari, cât și pe Diana Enache, jurnalista care prezintă jurnalul de știri.
Finala concursului „Cozonacul de aur” a fost între Oana Claudia Popescu, Irina Alecu și Virginica Musteață. În cele din urmă, jurații au dat-o câștigătoare pe Virginica Musteață, care le-a prezentat pas cu pas cum face ea cozonacul de Huși.
A povestit că rețeta acestui cozonac-minune este, de fapt, o combinație de secrete de la mama si de la soacra sa. Acesta secrete duc împreună la un preparat cu o culoare plăcută, cu o textură bine definită, elastică, dar si un aspect frumos.
Cozonac de Huși, îmbunătățit după o experiență de 30 de ani în bucătărie
Virginica Musteață spune că face cozonaci de 30 de ani si mereu a primit recenzii bune. Are o căsnicie frumoasă de 33 de ani, dar si doi fii. Aceștia i-au fost susținători de bază în competiție, iar unul dintre ei a înscris-o în concurs.
Virginica a povestit că are si o nepoțică, Ecaterina, pe care o va învăța să ducă tradiția mai departe:
„Mi-as dori în timp să îmi dezvolt o mică afacere, să fac cel mai bun cozonac și el să fie pe placul tuturor”, a spus aceasta.