Evenimentul ZileiHoroscopTripla conjuncție din Vărsător. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Tripla conjuncție din Vărsător. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Tripla conjuncție din Vărsător. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Conjunctura triplă afectează în special pe Vărsătorii născuți pe 22,23,24 ianuarie, în sensul negativ, al defectelor de comunicare, în primul rând. Chiar ar fi bine să cenzurezi şi ceea ce spui.

9,10 ianuarie

 

Tripla conjuncție din Vărsător. HOROSCOPUL LUI DOMPROFESOR

 

Pe 9 ianurie s-au născut Richard Nixon, Simone de Beauvoir, Joan Baez, Lee Van Cleef, Domenico Modugno, Cristian Minculescu, Henriette Yvonne Stahl, Ioana Ieronim, Lucia Dem. Bălăcescu. Pe 10 ianuarie s-au născut Andreas Vesalius, Rod Stewart, George Foreman, Grigore Moisil, Zoe Alecu, Dan Damaschin, Petrache Poenaru, Valeriu Branişte.

Tradiţional, pe 9 ianuarie, este a treia zi după Bobotează – nu se aruncă cenuşa din sobe şi nu se împrumută foc. Legenda spune că lupoicele umblă să fure foc şi să înghită tăciuni ca să dea naştere la Lupii de Foc, garda personală a Filipului cel Şchiop, Lupul Şchiop, avatarul Sfântului Andrei, sfetnicul lui Zamolxe şi paznic al României.

Gromovnice vechi spun că până acum vreo patru sute de ani au apărut şase lupi de foc. Apoi cărţi ascunse, manuscrise, care nu sunt în librării, spun că în ultimii patru sute de ani au mai apărut încă trei, până în zilele noastre. Când numărul lor o să fie cât cel al Apostolilor, adică douăsprezece, atunci o să înceapă marea bătălie dintre lupi (lupul văzut ca arhetip al puterilor Nordului, reprezentant al omului european, alb, creştin) şi demoni. Armaghedonul. Sau cel puţin o parte din el. Sfârşitul Lumii, în variantă folclorică europeană, nordică.

Pe 10 ianuarie, tradiţional, Sf. Grigore, Episcopul Nisei, frate cu Vasile cel Mare. Numai Sf. Treime mai ştie cum se numea sărbătoarea veche peste care s-a aşternut ziua de astăzi din calendarul creştin ortodox. Mai ştiu şi Maica Domnului şi Filipul Şchiop, dar asta este altă poveste.

Nu este o sărbătoare importantă, cu roşu, în calendarul creştin, dar a fost un reper important, foarte important în alt calendar, poate cel al dacilor, tracilor, roxolanilor, al grecilor, sau al nordicilor, al europenilor, în general. Pentru că spre deosebire de alte popoare, noi nu nu am venit de nicăieri, suntem europeni vechi şi mărturie ne sunt obiceiurile şi tradiţiile cu conexiuni şi asemănări în toată Europa.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: