Evenimentul Zilei > Justitie > TRIBUNALUL BUCUREȘTI. Denunțătorul lui Adrian Năstase, Genică Boerică, 12 ani de închisoare
TRIBUNALUL BUCUREȘTI. Denunțătorul lui Adrian Năstase, Genică Boerică, 12 ani de închisoare

TRIBUNALUL BUCUREȘTI. Denunțătorul lui Adrian Năstase, Genică Boerică, 12 ani de închisoare

Afaceristul craiovean Genică Boerică a fost condamnat la 12 ani de închisoare, de către Tribunalul București, pentru spălare de bani. Soțul cântăreței Niculina Stoican a primit șapte ani.

Genică Boerică a fost condamnat la executarea a zece ani de închisoare, pentru spălare de bani. Instanța a decis, de asemenea, să aplice și un spor de doi ani de închisoare, astfel că Boerică va trebui să execute 12 ani. Decizia nu este definitivă și irevocabilă.
Afaceristul oltean a fost martor cheie în dosarul "Mătușa Tamara", în care fostul premier Adrian Năstase a fost achitat.
În același dosar a fost judecat și Vasile Stănescu, soțul cântăreței de muzică Populară Niculina Stoican. El a fost condamnat la șapte ani de închisoare.
Nici Boerică și nici Stănescu nu vor mai avea dreptul să deține calitatea de administrator al vreunei societăți comerciale, timp de patru ani după executarea pedepsei.
Boerică, Stănescu și mai mulți cetățeni arabi au fost trimiși în judecată în 2006.

CITIȚI ȘI:

  • DOSARUL MĂTUȘA TAMARA. Judecătorii și-au motivat decizia de achitare a lui Adrian Năstase pe declarația secretarei sale
  • Genică Boerică a lovit pe trecerea de pietoni un tânăr în scaun cu rotile