Tribunalul București, încă o SENTINȚĂ DURĂ pentru Becali. Reacția lui Talpan SPUNE TOT în RĂZBOIUL de 37 de milioane EURO
- Adrian Dumitru
- 25 ianuarie 2018, 19:33
Gigi Becali a primit o lovitură din partea instanțelor de judecată ce poate face diferența pentru viitorul FCSB.
Tribunalul București a respins azi o excepție invocată de avocații FCSB. Mai mult, instanța a amânat pentru 7 martie pronunțarea în dosarul în care CSA Steaua îi cere lui Becali daune de 37 de milioane de euro.
Oficialii clubului Steaua îi cer 37 de milioane de euro patronului FCSB, acesta fiind acuzat că a folosit marca Steaua illegal timp de zece ani, din 2004 până în 2014.
Azi, judecătorii Tribunalului București au anunțat că au respins o excepție de apărare venită din partea celor care apără interesele echipei FCSB.
"Avocații FCSB au invocat faptul că acțiunea CSA Steaua ar fi fost tardivă, dar instanța nu a ținut cont și a respins argumentul. Cazul va merge mai departe, noul termen urmând să aibă loc pe 7 martie", au precizat surse judiciare. Decizia nu va fi definitivă, putând fi atacată cu apel.
Juristul CSA, Florin Talpan, a explicat pentru gsp.ro ce s-a întâmplat la termenul de azi și de ce sentința este importantă pentru viitorul celui mai disputat caz din sportul românesc.
"Am invocat în faţa instanţei art. 2528 din noul Cod Civil, conform căruia prescripția dreptului la acțiune în repararea unei pagube care a fost cauzată printr-o faptă ilicită începe să curgă de la data când păgubitul, în cazul nostru CSA Steaua, a cunoscut atât paguba cât şi pe cel care răspunde de ea.
În 2014, Înalta Curte de Casaţie a stabilit că FCSB nu avea dreptul să înregistreze şi să folosească marca Steaua. Ulterior s-a făcut evaluarea prejudiciului, de către un evaluator, fără de care nu puteam să cerem în instanţă recuperarea acestuia. Iar acţiunea de recuperare a prejudiciului a fost demarată de CSA Steaua în instanţă în 2016, deci ne încadrăm oricum în termenul de 3 ani de prescripţie a dreptului la acţiune. Cei de la FCSB au invocat că a trecut termenul dreptului de acţiune luând în calcul anul 2003, ceea ce era, evident, eronat. Era extrem de important să căştigăm în instanţă pe acesată excepţie invocată de FCSB".
Procesul de la Tribunalul București a început în septembrie 2016, iar până acum au fost mai multe termene și amânări.
Ministerul Apărării Naţionale a solicitat în mod oficial să fie evaluată marca. În februarie 2016 a venit şi rezultatul evaluării, care a stabilit un nivel de 57,3 milioane de euro.