Trend ascendent în domeniul digitalizării, la fel ca și în cazul externalizării serviciilor de software

Trend ascendent în domeniul digitalizării, la fel ca și în cazul externalizării serviciilor de softwareSursa: arhiva EVZ

Digitalizarea înregistrează un trend ascendent în anul 2022, fiind înregistrate investiții masive în zona de automatizare a proceselor repetitive, la fel ca și în zona ce ține de furnizarea unor acțiuni de multi-level cu clienții, spun specialiștii IT din domeniul afacerilor.

Conform Wizrom Software, toate companiile vor fi, la un moment dat, o afacere software. La nivel mondial, industria soft atinge în acest an o cifră de afaceri de 536,24 miliarde de dolari.

În România, Asociația Patronale a Industriei de Software și Servicii a arătat că domeniul IT generează producții economice de  12,8 miliarde de euro, adică 4% din PIB.

Trendul global ia pe sus industriile mici

Existența unor companii de software specializat în diferite țări ale lumii, face ca forța de muncă experimentată din piața locală să fie contractată de de către acestea, în detrimentul companiilor care nu pot ține pasul cu evoluțiile tehnologice.

"Multe companii constată deja că le lipsesc resursele necesare pentru a ţine pasul cu nevoile industriei, mereu în schimbare. Din cauza dificultăţilor de a găsi specialişti IT talentaţi pe piaţa locală, companiile apelează la companii de dezvoltare de software personalizat din alte tari pentru a găsi specialiştii potriviţi", afirmă cei de la Wizrom Software.

Specialiștii în software ar putea fi tentați de tehnologii de tip cloud, care oferă metode facile de stocare și menținere a informațiilor electronice.

"Ne putem aştepta la o uriaşă tranziţie către tehnologia cloud în nenumărate industrii, business-uri sau organizaţii din întreaga lume. Multe companii prefera să lucreze cu aplicaţii şi sisteme în cloud datorită stocării şi mentenanţei mai facile, dar şi pentru că uşurează mult munca de la distanţă. Potrivit companiei de consultanţă Statista, se estimează că piaţa de cloud computing va depăşi cifra de 482 de miliarde de dolari anul viitor, la nivel global", spun specialiștii.

Intensificarea comerțului electronic și securitatea cibernetică

Specialiștii estimează creșteri de pănă la 22% în anul 2023 în ce privește comerțul electronic. Mai mult, prognozele privind securitatea în mediul cibernetic, arată că atacurile din mediul online vor deveni tot mai costisitoare.

Atacatorii cibernetici operează cu tehnici din ce în ce mai sofisticate, iar măsurile tradiţionale nu mai sunt suficiente pentru a apăra companiile de atacurile ransomware. Drept urmare, e nevoie de noi strategii şi investiţii serioase pentru a moderniza sistemele şi pentru a anticipa acest pericol", susţin cei de la Wizrom Software.

Tehnologia inteligenței artificiale urmează să beneficieze de finanțări atât în 2022, cât și pe parcursul următorilor ani.

Wizrom Software este printre cei mai importanţi dezvoltatori şi integratori de soluţii IT pentru afaceri din România. Această companie dezvoltă şi furnizează softuri ERP, HR, automatizări în vânzări, optimizări operaţionale şi Business Intelligence (BI).

În  anul 2020, Wizrom Software a raportat o cifră de afaceri de peste 28 milioane de lei şi un profit de 2,1 milioane de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News